Rechizite gratuite pentru adulții din cartierul "Henri Coandă" care s-au înscris la școală

255
Rechizite gratuite pentru adulții din cartierul

Articole recomandate

30 de persoane care au primit a doua șansă la școlarizare și care urmează cursurile învățământului primar sau gimnazial au primit, ieri, rechizite în cadrul proiectului "Măsuri integrate pentru o viață mai bună", proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, cod MySMIS: 114654, care este derulat de Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Liceul Teoretic "Decebal".

Elevii, trecuți de mult de vârsta clasei întâi, dar care sunt înscriși acum la școală, au primit caiete, creioane, stilou, radieră și ascuțitoare. Cei de la gimnaziu au primit în plus o trusă geometrică și mai multe caiete. Cursanții au vârste cuprinse între 12 și 45 de ani.

În paralel, Primăria Constanța continuă activitatea de identificare a persoanelor care vor beneficia de măsurile proiectului.

"Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social «Henri Coandă»", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

În cadrul proiectului, sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

"Prin caracterul său multisectorial, proiectul propune soluții pentru rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă rezidenții campusului social «Henri Coandă», dar și ceilalți locuitori din zonă, contribuind la reducerea numărului persoanelor rome și nerome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și care locuiesc în comunitatea marginalizată", mai spun cei de la Primăria Constanța.

Proiectul are valoarea totală de aproape 12 milioane de lei, din care 10 milioane sunt fonduri europene nerambursabile. Activitățile se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 - 15 februarie 2021. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3633 secunde