Reacția lui Carmen Dan la acuzațiile Gabrielei Firea: Voi da răspunsuri mâine în Parlament

172
Reacția lui Carmen Dan la acuzațiile Gabrielei Firea: Voi da răspunsuri mâine în Parlament - gabrielafireaceredemisialuicarme-1535968687.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Interne Carmen Dan a fost provocată de jurnaliști să dea o replică acuzațiilor venite din partea Gabrielei Firea. Voi clarifica tot ce este de clarificat mâine, în Comisia de Apărare din Senat, a fost răspunsul ministrului de Interne, scrie digi24.ro


Carmen Dan a fost întrebată, luni, la sosirea la Ministerul de Interne, despre acuzațiile pe care i le-a adus primarul general Gabriela Firea, în legătură cu violențele din 10 august și a precizat că raportul clasificat va fi pus la dispoziția Comisiei de Apărare din Parlament.

Întrebată despre faptul că i s-a cerut în mod clar demisia, Carmen Dan a spus: "Sunt lucruri care nu-și au sensul a fi lămurite pe scările Ministerului. Temele politice le-am discutat și le-am lămurit în CeX".

"Voi clarifica tot ce este de clarificat într-un cadru instituțional, așa cum este normal, și un astfel de cadru poate fi mâine la Comisia de apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14.30," a declarat Carmen Dan.

Legat de protestele din 10 august, raportul clasificat va ajunge și în cadrul acestei comisii, acesta fiind solicitat și de către Parchetul Militar.

"Referitor la Comisia de apărare și la acel cadru instituțional, vreau să fac o precizare. Astăzi va ajunge la cele două comisii raportul clasificat despre care am vorbit. Imediat după prezența noastră în Comisia de apărare de la Camera Deputaților, Parchetul Militar a solicitat acest raport pe care l-am pus la dispoziție," a declarat Carmen Dan.

Președintele Comisiei de Apărare din Parlament, senatorul PNL Marcel Vela, anunță că a convocat o nouă ședință, marți, pentru audierea prefectului Capitalei, a comandantului Jandarmeriei și a ministrului de Interne, pe tema violențelor de la protestul din 10 august, el afirmând că demisia ministrului Carmen Dan este "urgență națională".

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că jandarmii care au asigurat ordinea la mitingul din 10 august din Piața Victoriei au dormit o noapte pe jos, fără paturi, fără apă și mâncare, "ca niște vite", și spune că i-a reproșat ministrului de Interne, Carmen Dan, că nu a avut grijă nici măcar de oamenii săi.

"(...) I-am mai reproșat doamnei ministru faptul că nu a avut grijă de oameni, nici de oamenii din București sau din alte zone și care nu erau violenți și au avut de suferit, dar nici de oamenii săi. Pentru că vreau să vă spun că jandarmii au dormit o noapte pe jos, fără saltele, fără paturi, îmbrăcați, ca niște vite. Primăria Capitalei s-a îngrijit ca în următoare noapte jandarmii să fie cazați în niște cămine, cu paturi, cu saltele, să aibă dușuri, să aibă toalete, să aibă mâncare - nu au avut nici mâncare, deși veneau de la drum -, să aibă apă", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea duminică seară, la România TV.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5254 secunde