Reabilitarea Podului de la Butelii, sistată din nou. "Temperaturile nu au permis lucrări"

1181
5
Anul a început cu lucrări sistate, la Constanța. Cu toate că avem parte de cea mai blândă iarnă din ultimii ani, care seamănă mai degrabă cu o toamnă târzie, autoritățile locale au luat decizia de a opri lucrările de reabilitare la pasajul Cumpenei. Motivul este reprezentat de condițiile meteo nefavorabile. Decizia sistării reparațiilor a venit la doar câteva zile de la reînceperea lucrărilor, după câteva luni de inactivitate. 


Doar nouă zile au fost executate lucrări de reabilitare a podului de la Butelii, după ordinul de reîncepere a reparațiilor, dat de primarul Constanței, la data de 11 decembrie. Ulterior, la data de 20 decembrie, în urma unei întâlniri între Decebal Făgădău și reprezentanții firmei care execută reabilitarea, a fost luată decizia sistării până la "o prognoză de vreme bună". 


"Ordinul de sistare a fost dat pentru că temperaturile nu au mai permis să se efectueze lucrări, motiv pentru care nu are rost să treacă timpul din contract, fără să fie executate lucrări. În momentul în care vom avea o prognoză de vreme bună vor reîncepe lucrările", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.


Cu restricții de circulație, dar fără lucrări. Cam așa s-au desfășurat lucrurile de la startul reabilitării pasajului Cumpenei și până în prezent, spre disperarea șoferilor nevoiți să piardă minute bune pentru a traversa podul. Inițial, reparațiile au fost oprite din cauza unor neconformități de ordin tehnic. 


"Grinzile nu erau la nivel, fiind prelungite artizanal cu beton neconform, iar gurile de ploaie erau nefuncționale. Presupun că atunci a fost dat un termen de dare în funcțiune, iar constructorul a dat rasol. Trebuie făcută o ajustare a proiectului în funcție de neconformitățile descoperite acolo", ne-a precizat Claudiu Rădulescu, reprezentantul Confort Urban, imediat după primul ordin de sistare a lucrărilor. Astfel, bugetul pentru reparații a trebuit suplimentat. 


La finalul lunii septembrie 2017, proiectul tehnic și devizul general aferent obiectivului de investiții "Reparații capitale și modernizarea pasajului Cumpenei" au fost aprobate de Consiliul Local Constanța. Astfel, asocierea Mobitom SA - Siebol SRL a obținut peste 350.000 de euro pentru realizarea proiectului revizuit. În luna mai a anului 2016, Primăria Constanța a atribuit contractul asocierii Mobitom SA - Siebol SRL, în urma unei licitații care a avut ca și criteriu cel mai scăzut preț. Valoarea inițială a contractului a fost de 5.912.382 lei, adică peste 1.300.000 milioane euro fără TVA.


De ce este folosită în mod repetat sistarea lucrărilor? Podul de la Butelii a intrat în reparații în luna aprilie 2017. Calendaristic, au mai rămas mai puțin de trei luni până la termenul asumat de finalizare a lucrărilor, de 12 luni. Doar că, datorită ordinelor de sistare dispuse de primarul Decebal Făgădău, autoritățile locale mai au la dispoziție șapte luni și jumătate pentru a finaliza lucrările, conform contractului de finalizare.


Comentează știrea

constanta
15 ianuarie 2018
anti PSD

când a sarit banul s-a finalizat lucrarea la termen in fata la Lidel. Nu iese nimic daca faci la termen o lucrare publica , tragi de timp , faci mai multe devize .... se pierde calculul initial si iese ceva la fiecare ! bravo ....

Spark
15 ianuarie 2018
Bono

E bineeeee oameni.....zilele trecute cand ploua afara ei turnau ciment.....o sa tina podul pana la vara

Dorel
15 ianuarie 2018
primar mincinos

Inca un motiv de rusine pentru modul cum suntem tratati de edili.

Dan
15 ianuarie 2018
Demolatorii

Mai bine nu interveneau asupra podului. Acesta mai putea duce mult timp, cel putin pana se gasea cineva sa se impuna asupra timpului de executie si a calitatii. Acum tergiverseaza lucrarile pana o sa distruga acea parte care este acum suprasolicitata de trafic. Cum naiba... s-a construit Transfagarasanul in 3 ani inainte de 89, s-a sapat in stanca pt. tunel si nu sunt in stare sa reabiliteze un amarat de pod. Deja am devenit un popor consumator, nu mai producem nimic si distrugem ce a mai ramas.

Gogu
15 ianuarie 2018
Si atunci cand se lucreaza vezi doar 4 sau 5 muncitori !

S lucreaza amatoriceste....n-am vazut nimic serios acolo , si cand le aduc materiale vine o duba ruginita de acum 20-30 de ani !

Pagina a fost generata in 1.0863 secunde