Razie a polițiștilor de la Rutieră, sâmbătă noapte, în Mamaia. Zeci de permise de conducere reținute

143
Razie a polițiștilor de la Rutieră, sâmbătă noapte, în Mamaia. Zeci de permise de conducere reținute - soferi-1563783570.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni fac permanent razii pe șoselele din județul Constanța și mai în stațiunea Mamaia. Chiar și așa încă se mai găsesc șoferi inconștienți care urcă la volan după ce au băut sau s-au drogat, punând în pericol toți participanții la trafic.


Sâmbătă noapte, pe raza județului Constanța, sub coordonarea Direcției Rutiere a Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au desfășurat o nouă acțiune, destinată combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.


Astfel, polițiștii au constatat șapte infracțiuni, din care șase pentru alcool și una pentru substanțe psihoactive. De asemenea, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.620 de lei. În total, au fost reținute 27 de permise de conducere, 25 pentru consum de alcool, unul pentru substanțe psihoactive și unul pentru alte abateri. Dintre șoferii sancționați, cei mai mulți sunt turiști.


În jurul orei 1.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Mamaia din Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


Cinci minute mai târziu, tot pe bulevardul Mamaia, a fost oprit un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Iași. Acesta a fost testat cu aparatul drug-test, iar rezultatul a ieșit pozitiv pentru consum de canabis.
Ulterior, în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 86, în stațiunea Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


Tânără de 23 de ani, prinsă băută la volan


Tot în zonă, a fost trasă pe dreapta o șoferiță de 23 de ani, din localitatea Oltenița, județul Călărași, care se afla la volan, deși era sub influența băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar tânăra a fost condusă la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


La același filtru, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din localitatea Pantelimon, județul Ilfov, care, de asemenea, consumase alcool, și nu doar o bere. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


Câteva minute mai târziu, pe bulevardul Mamaia, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au oprit un șofer de 33 de ani, din municipiul Medgidia, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. După testare, aparatul etilotest a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zonă, a fost prins și un bărbat de 41 de ani, din orașul Murfatlar, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Mamaia din Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


Mai spre dimineață, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani din Năvodari, care băuse alcool și conducea un autovehicul. Fiind testat cu aparatul etilotest, a reieșit o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În toate cauzele respective, polițiștii au întocmit dosare penale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5603 secunde