"Războiul" dintre Poliția Română și cea Locală. "Oamenii fac mișto: de la care Poliție sunteți?"

5878
11
Oamenii legii s-au săturat să se persiste într-o confuzie generală legată de Poliția Română și Poliția Locală. Întrucât cetățenilor le este greu să distingă uniformele și mașinile de poliție, a fost lansată o petiție pentru schimbarea numelui de Poliție Locală. 


Deși la nivel inter-instituțional colaborarea merge ca pe roate, continuă nemulțumirile legate de asemănările aproape de perfecțiune dintre Poliția Locală și Poliția Română. În anul 2015, a existat o inițiativă, fiind întocmit un proiect de lege prin care să fie schim-bate uniformele polițiștilor locali, dar și însemnele instituției. Inițiativa a fost respinsă în luna martie a acestui an. 


"Sunt subordonați politic, nu este normal"


Polițiștii au o listă lungă de motive pentru care vor să fie lămurite lucrurile, o dată pentru totdeauna. 
"Este denumită «Poliție», dar nu are niciuna dintre atribuțiile Poliției Române. Sunt funcționari ai primăriei, care au atribuții în plan local, trasate clar de administrațiile locale. Sunt subordonați politic, lucru care nu este normal. Termenul de «Poliție» este folosit greșit, ar trebui să se numească oricum, dar nu «Poliție». S-au creat confuzii. Primarii îi trimit să convoace consilierii, să tundă panseluțe. Au aplicat sancțiuni abuziv, iar instanțele au dovedit că nu au com-petență. Fără drept și-au inscripționat mașinile, cu culori asemănătoare ale Poliției Române, la fel și cu uniformele. Cetățenii sunt confuzi și nu mai știu să deosebească un polițist rutier de un polițist local. Dacă primăriile au nevoie de o astfel de structură, să nu o denumească «Poliție». Încep oamenii să facă mișto, când spun: «Bună ziua, sunt de la Poliție», primesc întrebarea «de la care Poliție»?", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție din Con-stanța. 


"Între noi nu ar trebui să existe concurență" 


La nivelul conducerii celor două instituții, lucrurile se văd ceva mai degajat. Serviciul Rutier Constanța, prin vocea comisarului șef Constantin Dancu, spune că există un adevă-
rat parteneriat între cele două părți. Problemele de efectiv sunt atenuate printr-o colaborare strânsă. 
"Teoretic, între noi și ei nu ar trebui să existe concurență. Avem fiecare nișa noastră pe abateri dinamice. Ei au în portofoliu mai mult abaterile statice: opriri, staționări, intratul pe acces interzis. O bună activitate a lor ar trebui să facă orașul să fie mai ordonat. Din păcate, și ei sunt foarte puțini. Noi avem o colaborare foarte bună și asta se vede cel mai bine la evenimente. Ei sunt partenerii noștri de bază. Personal, cred în proiectul Poliției Locale și cred că orașul Constanța are nevoie de o Poliție Locală puternică, în primul rând numeric", a precizat comisarul șef Con-stantin Dancu, șeful Serviciului Rutier Constanța. 


"Nu există disensiuni" 


Asemenea "omologului" său de la Serviciul Rutier Constanța, Dan Baltag, șeful Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Poliției Locale Constanța, confirmă o bună colaborare prin acțiuni comune. 


"Noi avem o colaborare foarte bună cu structurile Poliției Române, atât pe ordine publică, cât și pe linie de circulație rutieră. Avem acțiuni comune, pe raza municipiului Constanța. Într-adevăr, nici noi nu avem foarte mult personal și nici dumnealor, tocmai de aceea reușim să ne completăm și să ne sprijinim reciproc atunci când este nevoie. În ceea ce privește municipiul Constanța, nu există disensiuni. Ce se vehiculează în mediul online sunt păreri și nu pot să le comentez. Se poate observa și în trafic faptul că sunt echipaje comune. Ne cer sprijinul când sunt evenimente rutiere deosebite, dacă ei sunt în alte acțiuni. De asemenea, colaborăm și la dirijarea în intersecții", a declarat Dan Baltag.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cetatean
7 octombrie 2016
Politie locala

Ce politie locala? In majoritate sunt niste semidocti subordonati primarilor si care urmeaza directivele acestora. Ar trebui sa se numeasca "Politia primarului X" in functie de numele primarului localitatii. Cum au tupeul sa ceara statut egal cu al Politistilor? Pe baza la ce? Pana mai ieri alergau la colt de strada babele care vindeau leustean si de azi vor statut egal cu al Politistilor?

Cetatean
7 octombrie 2016
Dancu

Frumos mai vorbeste Dancu de politia locala. O sa iasa la pensie cu vreo 8000 de lei si isi netezeste terenul spre politia locala sa mai incaseze si de acolo vreo cateva mii de lei sslariu plus combinatii.

La inceput a fost sapca
7 octombrie 2016
Sapca de militian

Populatia a ramas infricosata,terorizata de fosta militie si securitate.Daca timp de 40 de ani,sapca de militian a inspirat teama,de ce sa nu exploatam aceasta frica rasarita in ADN-ul romanului.Cei mai batrani,ne aducem aminte ca sapca de militian era aruncata pe bancheta din spate la Dacia personala a militianului.Cu sapca pe bancheta din spate militianul pleca la munte sau la mare,la bai,la mama la tara,in concediu.Sapca te scapa de amenzi,sapca era ingerul tau pazitor,sapca iti oferea un statut social privilegiat.Apoi a aparut girofarul.Girofarul iti ofera rang de ministru sau de vicepremier.Daca ai o sapca si un girofar bagi groaza in populatie.Sa ne aducem aminte ca primul SRL care a folosit girofar si sapca de militian a fost Politia Animalelor.Aveau masina identica cu masina politiei,inclusiv purtau insemnele politiei nationale.Cine a finantat Politia Animalelor sau de unde au venit banii aia,ramane un subiect separat.Si uite ca in ziua de azi Fagadau baga groaza in populatie tot cu ajutorul girofarului si al insemnelor de militian.Oamenii legii asa cum sunt numiti in articol au dreptate.Insemnele Politiei Romane nu pot fi terfelite de niste falsificatori,de indivizi fara pregatire in domeniu.Politia nationala trebuie sa fie unica.Insemnele politiei trebuie sa inspire respest.Domnilor politisti,continuati sa va cereti drepturile si sa va recastigati respectul polulatiei,pentru asta este meseria voastra.

Stere
7 octombrie 2016
opriti bataia de joc la adresa politiei

Gardienii publici nu sunt politisti, la fel cum romii nu sunt romani, sunt niste confuzii create si intretinute cu scopul evident de a-i batjocorii si a-i umili pe ultimii. Dancu sa-si vada de treaba lui, asta e o chestiune dincolo de buzunarul si interesul propriu.

Politistii
7 octombrie 2016
si-o merita

in loc sa apere cetateanul, protejeaza borfasii cu care au diverse combinatii. Vad ca sunteti nostalgici asa o sa va zic pe limba voastra: politistul care-i slab, ori e prost ori e bolnav. E uite ca metehnele din comunism s-au prezervat si transformat apoi si in capitalism. Noroc ca UE impinge cu putere pe ideea de politie comunitara, asa ca norocul "adevaratilor" politisti pare ca s-a cam incheiat. Cu parere de rau va informez ca viitorul e al politiei comunitare sau a gardienilor publici cum va place voua sa le spuneti.

maria
7 octombrie 2016
NU POLITIEI LOCALE

OPRITI BATAIA DE JOC LA ADRESA POLITISTILOR ADEVARATI, sa fie angajati dor cei care au ACADEMIA DE POLITIE, PENTRU CE SUNT TOTI BURTOSII LA TOATE INTERSECTIILE CA TOATA VARA CAUTAU DECAT UMBRA ............ SA SE RENUNTE LA POILITIA LOCALA SA FIE DOAR PROFESIONISTII ..........!

Politia subordonata politic
7 octombrie 2016
Politia subordonata politic

Politia locala este cea coordonata politic si aduna spagile pentru firmele si politicienii care se ocupa de blocarea rotilor la masini. Li se spunea cand s-au infiintat Gardieni Publici.

Politia subordonata politic
7 octombrie 2016
Politia subordonata politic

Politia locala este cea coordonata politic si aduna spagile pentru firmele si politicienii care se ocupa de blocarea rotilor la masini. Li se spunea cand s-au infiintat Gardieni Publici.

victor
7 octombrie 2016
smekereala

decat sa creati scandal politiei mai bine sa-i vedem pe cei care vand gresie-faianta si nu platesc la furnizor sau barurile care aduna golani!

Aurelian
8 octombrie 2016
AHA

Am priceput :)) e ceva gen legionari, nu ii place de tine cuiva poate sa te bata :)) ca e subordonat politic :))

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.95 secunde