RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în scandalul în care este implicat Cristi Boureanu? Fostul deputat, lovit de un polițist. Marian Godină: "Se pot aplica și LOVITURI CU PUMNUL"

de Cuget Liber Sâmbătă, 10 Iunie 2017 3340
România TV a prezentat în exclusivitate imagini care ar putea schimba situația în cazul lui Cristi Boureanu. Fostul deputat este acuzat de ultraj, după ce a insultat și lovit polițiști de la Poliția Rutieră.


Pe imaginile prezentate de România TV sâmbătă seară se vede cum polițistul, lovit inițial de Cristian Boureanu, a reacționat și l-a lovit la rândul său pe fostul deputat.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost arestat preventiv pentru ultraj după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă fusese reținut, după mai multe ore de audieri, ca urmare a conflictului avut în trafic cu o brigadă de la Poliția Rutieră.

Mașina în care erau pasageri fostul parlamentar și prietena lui a fost oprită în trafic vineri, în jurul orei 01.30, în zona Pieței Charles de Gaulle, iar după ce șoferul a fost legitimat și i s-au înapoiat actele, Boureanu a insultat polițiștii, unuia dintre ei i-a prins degetele la portieră, iar pe altul l-a lovit cu genunchiul, scrie romaniatv.net

În replică, Marian Godină a explicat că de fapt este vorba despre o procedură atunci când au loc acțiuni agresive:
"Din procedura de imobilizare a persoanelor

Pentru înfrângerea acțiunilor agresive și imobilizarea persoanelor turbu­lente se folosesc procedeele specifice luptei corp la corp; se pot aplica și LOVITURI CU PUMNUL, mâinile și picioarele, genunchii, coatele și alte părți ale corpului.

Se evită aplicarea loviturilor în zone vitale și cu o intensitate exa­ge­rată, de natură a provoca vătămarea gravă a integrității corporale ori moar­tea persoanelor.

Forța fizică și procedeele de luptă corp la corp se folosesc numai după so­marea celor care se manifestă violent, de a înceta acțiunea agresivă și de a se supune cererii îndreptățite a polițistului folosind formula: „POLI­ȚIA, ÎNCETAȚI!”.

NU ESTE NECESARĂ SOMATIA în cazul în care polițistul este atacat PRIN SURPRINDERE sau integritatea corporală sau viața vreunei persoane este pusă în pericol imediat.

Poate ar fi trebuit să citească asta și moderatoarea de la Antena 3 care încerca din răsputeri în seara asta să ni-l prezinte pe dl Boureanu drept o victimă."

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei