RAR-ul a luat la puricat service-urile auto

326
RAR-ul a luat la puricat service-urile auto - raraluatlapuricatservice-1412100597.jpg

Articole de la același autor

Registrul Auto Român a întețit controalele la service-urile auto. Reprezentanții RAR spun că aceste verificări au fost făcute în toate județele din țară, iar prin aceste controale, "Registrul Auto Român urmărește să supravegheze eficient piața auto și să garanteze astfel un nivel ridicat în siguranța circulației". 


Astfel, de la începutul anului, inspectorii RAR au desfășurat aproximativ 3.600 de acțiuni de control la agenții economici de pe piața auto națională. Per ansamblu, inspectorii RAR au identificat mai multe încălcări ale legii, cum ar fi introducerea pe piață a produselor și materialelor neomologate / necertificate, lipsa inscripționării și / sau etichetării produselor, lipsa autorizației tehnice eliberată de RAR, nemenținerea condițiilor inițiale de autorizare. Marea majoritate a controalelor, dar și a sancțiunilor au fost date la operatorii economici care vând componente auto, de la plăcuțe, garnituri și lichid de frână până la ulei de motor, de transmisie și hidraulic. De asemenea, aproximativ 500 de acțiuni au fost efectuate către operatorii care fac lucrări de reparații la sistemul de frânare, iar alte peste o mie de acțiuni au avut loc la operatorii care desfășoară reparații, întreținere și dezmembrări auto. Aici, 99 de societăți au primit măsuri complementare, de oprire sau suspendare a activității. 


"Registrul Auto Român realizează, prin Departamentul Supraveghere de Piață (DSP), o intensă activitate de disciplinare a pieței de profil, desfășurând acțiuni de control care urmăresc conformitatea activităților de reparații efectuate, cu respectarea condițiilor tehnice și de calitate impuse de constructorul de automobile, precum și supravegherea pieței serviciilor auto privind certificarea și/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb și materialelor utilizate la vehicule rutiere, având ca rezultat creșterea siguranței circulației rutiere și protecția mediului", precizează reprezentanții RAR. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.804 secunde