Rânduieli în sălile de judecată. Cum se organizează procesele și cine are acces

230
Rânduieli în sălile de judecată. Cum se organizează procesele și cine are acces - judecatareguli-1590155943.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Tribunalului Constanța au făcut publice o serie de măsuri care au intrat în vigoare și sunt instituite în cadrul instituției menționate, dar și în judecătoriile din Constanța, Medgidia, Mangalia și Hârșova, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus, la reluarea activității de judecată. Astfel, de la ridicarea stării de urgență, "pentru evitarea aglomerării persoanelor în incintele instanțelor, s-a luat măsura programării judecării cauzelor pe intervale orare. Drept urmare, în aplicația ECRIS și pe portalul instanțelor de judecată s-au menționat corespunzător orele de prezentare la instanță a persoanelor citate - părți, martori, avocați". De aceea, constănțenilor care au nevoie să ajungă la instanță, li se solicită să consulte înainte portal.just.ro, secțiunea dosare/ora estimată.

"Lista de ședință este configurată cu dosarele în ordinea orelor estimate de judecată și este afișată inclusiv la ușa de intrare în instanță; persoanele ce intră în incinta instanțelor, atât la relații cu publicul cât și în sălile de judecată, au obligația purtării măștii de protecție, precum și obligația dezinfectării pe mâini cu dezinfectant pus la dispoziție de către instanță, la intrare și înainte de a consulta fizic dosarele. Accesul avocaților, experților, justițiabililor pentru studiul dosarelor în arhive se face cu respectarea distanței de protecție de 1,5 metri între aceștia pe perioada studiului, în funcție de fiecare spațiu de arhivă concret", se arată în comunicarea Tribunalului Constanța.

În ceea ce privește așezarea în sală a publicului (inclusiv părți și avocați!) se face respectându-se distanța de protecție de 1,5 – 2 metri între persoane.

"Se solicită persoanelor care cunosc faptul că prezintă un risc de a fi contaminate cu noul coronavirus (venite din străinătate, venite din zone din țară în care s-a instituit carantină generalizată, aflate în carantină ori care prezintă simptome COVID 19 – febră, tuse, durere de cap, dificultate la înghițire, dificultăți de respirație) să anunțe acest aspect și să evite prezentarea fizică la instanță. În cazul observării unor astfel de simptome, persoanei respective i se va verifica temperatura corporală și se vor evalua măsurile necesar a fi luate pentru protecția publică", se precizează în comunicarea semnată de judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, președintele Tribunalului Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3047 secunde