RADU MAZĂRE, ARESTAT!

3800
4
RADU MAZĂRE, ARESTAT! - mazare14299540551432295961-1515587875.jpg
UPDATE: Fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre a fost dat în urmărire națională și internațională, după ce mandatul emis miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a ajuns la Inspectoratul General al Poliției Române, potrivit Agerpres.ro.


Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, miercuri, cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre cu un mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile, având în vedere că fostul primar a plecat în Madagascar. 


DNA susține că lipsa nejustificată de la poliție, din 30 decembrie 2017, echivalează cu încălcarea controlului judiciar, solicitându-se astfel înlocuirea cu arestarea preventivă.


"Constatările făcute de către organele de poliție dovedesc atât conduita generală, guvernată de rea-credință, a inculpatului în raport cu activitatea de supraveghere exercitată asupra sa, dar și riscul sustragerii acestuia de la răspundere penală prin părăsirea teritoriului țării (faptul că investigațiile efectuate de către organele de poliție au relevat că acesta se află în Republica Madagascar, prezentând relevanță sub acest aspect, al intenției sustragerii acestuia de la răspundere penală)", se arată în cererea înaintată de DNA instanței, potrivit evz.ro.


"În acest context, considerăm că există în prezent suficiente date din care rezultă că inculpatul s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la judecată și totodată că există un risc real și serios ca inculpatul să se sustragă de la răspundere penală datorită faptului că investigațiile organelor de poliție au relevat că a părăsit țara. Acest risc trebuie apreciat inclusiv în raport cu notorietatea politică și anturajul inculpatului, alcătuit din numeroase persoane care au deținut funcții publice importante și care au fost sau sunt acuzați (ori condamnați) pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție", mai explică parchetul.


Comentează știrea

da
10 ianuarie 2018
de unde

Domnu ziarist ... este arestat ??? daca nu atunci de ce DRACU pui titlu asta ?? pentru ca nu esti ziarist ... si din pacate putini mai sunt ziaristi in tara asta.

sever
10 ianuarie 2018
deziformare pe jumatate

intradevar, arestat este una si mandat de arestare in lipsa alta. adica "alta gasca in alta traista". nu stiu ce valoare are acest mandat pt madagascar, dar stiu ca este una dintre cele mai corupte tari din lume. chiar daca azilul politic o sa-i fie refuzat, mazare poate sta acolo cat vrea. nu cred ca o tara ca madagascarul ,foarte saraca unde salariul este de 75-100E isi permite sa extradeze un investitor care aduce bani si creaza locuri de munca.in plus dl mazare se incadreaza foarte bine in peisajul lumii a treia. are toate sansele sa devina sef de trib malgas cu o coada de lemurian in jurul capului si niste pene de papagal in cur.....

ziarist
10 ianuarie 2018
articol

Sunt platiti la cine intra sa citeasca articolul.Este o smecherie care se bazeaza pe curiozitatea noastra.

Fost cititor
12 februarie 2018
Afara din presa!

Asta nu e jurnalism ci nesimțire.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6076 secunde