Magistrații de la ÎCCJ: "Radu Mazăre a indus în eroare și a sfidat Înalta Curte"

de Sorin HULUBEI Luni, 22 Ianuarie 2018 514
Prin plecarea în Madagascar, fostul primar al Constanței Radu Mazăre a abuzat de încrederea magistraților care i-au ridicat interdicția de a părăsi țara, consideră instanța supremă. 


„Acesta a încălcat cu rea-credință obligațiile prevăzute de lege, neprezentându-se nici la sediul Biroului de Supravegheri Judiciare, conform graficului de supraveghere stabilit de această instituție, și nici la termenul de judecată în fața instanței de judecată”, motivează Înalta Curte de Casație și Justiție din România. 


Judecătorii nu au fost impresionați de apărarea fostului edil, care a anunțat că cere azil politic în insula din sudul-estul Africii, deoarece se consideră persecutat de autoritățile din România. Curtea Supremă explică, în motivarea deciziei prin care pe numele lui Radu Mazăre a fost emis mandat de arestare, că faptele pentru care este acuzat justifică decizia. 


„Radu Mazăre a indus în eroare și, mai apoi, a sfidat Înalta Curte, reușind totodată să inducă în opinia publică un sentiment de slăbiciune a statului român și de zădărnicie a actului de justiție, care tinde să se amplifice, având în vedere alte cazuri notorii de sustragere a unor inculpați de sub puterea unor măsuri preventive ori de la executarea pedepsei”, mai motivează ÎCCJ.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei