Rachete antiaeriene! Examen de foc, în poligonul Capu Midia

296
Rachete antiaeriene! Examen de foc, în poligonul Capu Midia - armatarachete-1571171312.jpg
Militarii Batalionului 2 Rachete Antiaeriene din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene "Andrei Mureșianu" au executat, miercuri, 9 octombrie, trageri de luptă cu complexul KUB, în cadrul exercițiului tactic desfășurat în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "Gl. de brigadă Ion Bungescu" din Capu Midia. 


În urma parcurgerii activităților planificate pe parcursul întregului an de instrucție și a participării la multiplele exerciții menite să perfecționeze pregătirea de specialitate a rachetiștilor antiaerieni din Florești-Cluj, militarii batalionului au executat deplasarea personalului și a tehnicii, în cadru tactic, pe roți și prin transport combinat pe cale aeriană și feroviară, până în poligonul de pe malul mării, pentru cea mai importantă activitate de instrucție - tragerile de luptă. 


Toate activitățile premergătoare tragerilor, deloc puține și având un grad ridicat de complexitate, s-au desfășurat în cele mai bune condiții, astfel încât, în data de 9 octombrie, militarii batalionului au desfășurat examenul final al tragerilor, oportunitate pentru întregul personal să demonstreze că aceștia sunt pregătiți în orice moment să-și îndeplinească misiunea. 
Ziua tragerii a găsit militarii Batalionului 2 Rachete Antiaeriene, comandat de maiorul Daniel Mocan, pregătiți pentru a demonstra nivelul ridicat al pregătirii de specialitate și echipele de luptă, comandate de căpitanul Imre Marton, la posturi, pentru îndeplinirea obiectivelor de instruire stabilite. Ziua tragerii nu a fost nici ușoară, nici lipsită de emoții, dar la sfârșitul ei, batalionul a fost în măsură să raporteze "Misiune îndeplinită!", în prezența comandantului Regimentului 50 Rachete Antiaeriene "Andrei Mureșianu", colonelul dr. Ioan Munteanu. 


Căpitan Marius LIUȚE 
Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4557 secunde