PSD dă 30.000 de lei pentru informații care să ducă la prinderea celui care a ucis și violat o fetiță de 5 ani

274
PSD dă 30.000 de lei pentru informații care să ducă la prinderea celui care a ucis și violat o fetiță de 5 ani - zwqwzguxy2exzwq0ymu0mzrhmwfhztrj-1525610858.jpg
La șase zile de la vestea care a cutremurat țara, criminalul este încă în libertate. Anchetatorii așteaptă rezultatul probelor trimise la Institutul de Medicină Legală din București pentru a afla ADN-ul lui. Deși au fost audiați mai mulți suspecți, nimeni nu a fost reținut până acum. Sâmbătă, filiala PSD Maramureș a decis să doneze suma de 30.000 de lei pentru informații care ar putea duce la prinderea criminalului Esterei, fetița de cinci ani, violată și apoi ucisă într-o zonă mărginașă a municipiului Baia Mare, scrie Agerpres.


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, secretarul de stat în ministerul Sportului, Cosmin Butuza, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă, senatorul Liviu Marian Pop, deputații Gheorghe Șimon, Sorin Bota și Călin Matei, cei 13 consilieri județeni PSD Maramureș și cei trei consilieri municipali PSD Baia Mare vor dona echivalentul unei indemnizații de consilier județean pe lună, în total 30.000 de lei, pentru orice informații concludente care vor duce la prinderea criminalului fetiței de 5 ani din Baia Mare.

"Crima care a îngrozit comunitatea maramureșeană în seara zilei de luni, 30 aprilie, nu trebuie să rămână nepedepsită, iar criminalul trebuie să răspundă pentru faptele sale", se menționează în comunicatul citat.

Reprezentanții PSD Maramureș fac precizarea că informațiile relevante trebuie transmise doar organelor abilitate care efectuează cercetarea penală, respectiv Parchetului și Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Maramureș. De asemenea, cei care dețin informații care pot duce la identificarea autorului și doresc să intre în posesia recompensei oferite de PSD Maramureș trebuie să ia legătura doar cu oamenii legii care efectuează cercetarea în cauză.

Și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat vineri că oferă din indemnizația sa suma de 10.000 de lei pentru persoana care ar putea oferi informații relevante autorităților care cercetează cazul. Acesta a deschis și o linie telefonică directă la Poliția Locală pentru a strânge cele mai relevante informații oferite de cetățeni.

Procurorii de pe lângă Parchetul Maramureș, polițiști din cadrul IPJ Maramureș sprijiniți de o echipă complexă a Poliției Române lucrează la indentificarea persoanei care a comis crima. 


sursa: www.digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4177 secunde