Proxenet reținut de DIICOT. A obligat mai multe copile să se prostitueze în Irlanda și Italia

379
Proxenet reținut de DIICOT. A obligat mai multe copile să se prostitueze în Irlanda și Italia - diicot-1591693659.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatului I.A.G., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori și proxenetism în formă continuată.


În cauză s-a stabilit că, în perioada 2011 – 2017, la diferite intervale de timp, acționând împreună cu o altă persoană, inculpatul I.A.G., în vârstă de 35 de ani, a recrutat direct și nemijlocit prin inducere în eroare cu privire la natura activității ce urma a fi prestată și cu privire la condițiile de lucru, mai multe persoane vătămate minore și majore.


Ulterior, le-a asigurat transportul, adăpostirea și primirea în locații închiriate pe teritoriul Irlandei, le-a transferat în alte locații de pe teritoriul Irlandei sau din Irlanda în Italia și invers, le-a supravegheat și controlat în scopul exploatării sexuale pe perioade cuprinse între două luni și doi ani.


În acest scop, inculpatul a folosit constrângerea psihică, menținerea în eroare și șantajul emoțional, împovărându-le cu datorii fictive, beneficiind în această modalitate de cea mai mare parte a sumelor de bani obținute de victime (aproximativ 475.000 de euro).


La data de 8 iunie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare în urma cărora au fost ridicate documente, medii de stocare și corespondență.


În cursul zilei de astăzi, inculpatul I.A.G. urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6209 secunde