Protest spontan la Institutului Oncologic București. Medicii nu mai au cu ce să trateze pacienții

211
Protest spontan la Institutului Oncologic București. Medicii nu mai au cu ce să trateze pacienții - bolnavidecancer-1552048876.jpg

Articole recomandate

Mai mulți angajați ai Institutului Oncologic București au protestat vineri, nemulțumiți de lipsa de echipamente la secția de radiolterapie. 


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut vineri rezolvarea "de urgență" a situației de la Institutul Oncologic București, astfel încât pacienții să poată beneficia de tratamentul de care au nevoie, informează un comunicat de presă al ministerului de resort, notează Agerpres.

Mai mulți angajați din radioterapie au protestat vineri la institut. Protestul a fost unul spontan și a avut loc în condițiile în care acești angajați se tem că își pot pierde locurile de muncă, deoarece un echipament cu care lucrează nu a primit autorizație de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN).

"Astăzi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a desemnat o echipă condusă de secretarul de stat Tiberiu Brădățan care a fost la IOB și a discutat cu conducerea institutului și cu protestatarii. În urma discuțiilor, s-a stabilit că luni dimineață va avea loc o întâlnire între reprezentații IOB, CNCAN și MS în vederea identificării soluțiilor de rezolvare a acestei situații", a precizat ministerul.

Potrivit managerului unității medicale, Lidia Kajanto, un echipament vechi de 17 ani nu a primit autorizație de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. "Angajaților le este teamă că, dacă nu vom avea autorizație de la CNCAN la un anumit echipament, nu o să mai putem lucra și ei rămân fără loc de muncă", a explicat ea.


Kajanto a adăugat că o altă problemă este lipsa fizicienilor. "În ceea ce privește fizicienii, este problema de salarizare. Ne-au plecat în ultimul an patru fizicieni pe care noi i-am format. Ei au plecat în privat, din cauza faptului că se deschide rețeaua privată foarte mult. O să rămânem fără personal. Trebuie să atragem atenția", a explicat managerul institutului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0649 secunde