Protest la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iași. Se cere demiterea rectorului

177
Protest la Universitatea

Articole recomandate

Mai mulți membri ai Reset și absolvenți ai Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași au protestat, joi dimineața, în fața instituției de învățământ superior împotriva actualului rector, fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, potrivit Agerpres. Protestatarii au purtat bannere cu mesajele "Împreună suntem o voce: studenți și absolvenți UAIC. Demisia, Toader!", "1.294 absolvenți vă cer demisia", "30.636 de oameni cer demiterea lui Tudorel Toader din funcția de rector al Universității 'Alexandru Ioan Cuza' - Iași".

"Sunt absolvent de 'Cuza' (UAIC - n.r.). Am studiat între 1994 - 1999, am studiat în străinătate, m-am școlit la școli foarte înalte, între timp am aflat că a devenit de la universitatea a zecea din România a 'nșpea', iar în Europa suntem la două sute și ceva. Probabil că nu numai sistemul de învățământ românesc e vinovat de decăderea asta, probabil și demoralizarea cu care studenții și ex-studenții o simțim la 'Cuza'. Aici profesorii nu se schimbă, dinozaurii rămân. Unul dintre dinozauri este Tudorel Toader. (...) El a fost și politician și ar trebui să facă un pas în spate. (...) Ca cercetător, ca om care lucrează mult să scrie un text pot spune că nu poți să stai și să fii rector pentru a doua oară. Suntem supărați. El nu e singurul. Știm asta și nu putem să ne prefacem că lucrurile merg bine dacă merg așa cum merg. De asta și protestul nostru, de aceea mulți au semnat petiția asta (pentru demiterea rectorului Tudorel Toader - n.r)", a spus jurnaliștilor Alexandru Cohau, cercetător la Institutul de Filologie "Alexandru Philippide" din Iași.

Protestul, care a fost organizat de membrii Reset pe rețelele de socializare, a fost urmat de înregistrarea petiției de demitere a rectorului Tudorel Toader la secretariatul Universității "Alexandru Ioan Cuza". "Vom depune o scrisoare a absolvenților Universității 'Al. I. Cuza' din Iași și a studenților și mai avem încă o propunere care a fost găzduită pe campania mea 'Declic', unde peste 30.000 de oameni au semnat și au cerut demisia rectorului Tudorel Toader. Noi ne vom face datoria de activiști civici și de absolvenți pentru a lua atitudine. Ne-am gândit că este un demers de care universitatea are nevoie, atât timp cât toată lumea tace înseamnă că vor fi de acord cu Tudorel Toader", a spus Daniela Mitrofan, reprezentant Reset Iași.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4051 secunde