PROTEST ÎN MAMAIA SAT! "Vrem să stopăm construcțiile abuzive!"

4309

Articole de la același autor

Membri ai Asociației "Salvăm Mamaia Sat", locuitori ai cartierului ce aparține de Primăria Năvodari, s-au alăturat, astăzi, demersului grupului Baricada Verde de "protejare a zonei limitrofe lacului Siutghiol". Astfel, astăzi, mai multe persoane s-au strâns în zona Hanul Piraților, pentru a protesta împotriva "lucrărilor abuzive asupra mediului". 


"Solicităm în mod expres Prefectului județului Constanța, Consiliului Județean Constanța, DNA să se sesizeze și să dispună verificări serioase asupra legalității demersului beneficiarilor terenurilor aflate în vecinătatea lacului, verificarea legalității lucrărilor de construcție desfășurate în perimetrul adiacent lacului Siutghiol, precum și luarea de măsuri concrete de conservare a situl protejat Natura 2000", au arătat protestatarii. 


Potrivit acestora, în Mamaia-Sat, în perimetrul delimitat de străzile M14, M12 și malul lacului Siutghiol, ar fi fost executate sau sunt în curs de derulare construcții private cu acces direct la luciul de apă. 


Referitor la acuzațiile aduse, primarul Năvodariului, Florin Chelaru, a precizat pentru "Cuget Liber" faptul că nu s-a intervenit peste cadastrul lacului Siutghiol, păstrându-se limita de cinci metri de la mal, așa cum impune legislația. După respectivii cinci metri, terenurile existente sunt trecute în domeniul privat al orașului Năvodari, dar urmează să fie realizate demersuri pentru trecerea lor în domeniul public, în vederea realizării unei promenade. "De asemenea, în viitor va fi realizată strada M1, care este cea mai aproape de lacul Siutghiol. Sunt una sau două construcții în zonă, dar au avizul autorităților de mediu și celorlalte autorități responsabile", a arătat Florin Chelaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 23 Februarie 2020
Stire din Eveniment : Pieton lovit de mașină pe "zebră"!
Pagina a fost generata in 2.1028 secunde