Profesorii, înlocuiți cu polițiști pentru o oră interactivă cu elevii

123
Profesorii, înlocuiți cu polițiști pentru o oră interactivă cu elevii - profesorii-1519403204.jpg

Articole de la același autor

La data de 22 februarie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat Liceul Tehnologic "Ion Podaru", din localitatea Ovidiu, unde au petrecut o oră interactivă cu elevii, privind câteva opțiuni juridice de bază.

Astfel, polițiștii le-au prezentat elevilor din clasele a X-a, la ce riscuri se pot expune, în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă atunci când le sunt încălcate drepturile, precum și consecințele ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Deoarece siguranța minorilor este o prioritate, polițiștii constănțeni le-au recomandat elevilor să respecte legile. Totodată, le-au explicat, la un nivel adecvat vârstei lor, prin diverse exemple, diferența dintre intenție și culpă, în ceea ce privește vinovăția unei fapte penale și răspunderea penală.

Activitățile desfășurate de polițiști fac parte din programul de prevenire a "Delicvenței juvenile și victimizării minorilor", prioritate națională și locală. La activitate au participat și reprezentanți din cadrul IJJ Constanța și Agenției Naționale Antidrog Constanța aceștia abordând teme privind răspunderea contravențională a minorilor, consumul de tutun, alcool și substanțe interzise în rândul elevilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2965 secunde