Profesor dus cu mandat la Curtea de Apel. Riscă să fie extrădat! Conexiunile de la Constanța

1843
Profesor dus cu mandat la Curtea de Apel. Riscă să fie extrădat! Conexiunile de la Constanța - fatih1577181324-1577185689.jpg

Articole de la același autor

Președintele grupului educațional Lumina, Fatih Gursoy, a fost ridicat, în această dimineață, de la domiciliu și dus la parchet, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile de la Ankara, a anunțat biroul de presă al instituțiilor de învățămînt Lumina.

Conform hotnews.ro, Gursoy a ajuns la Parchet în jurul orei 9.00.

Președintele Școlilor Lumina, în vârstă de 50 de ani, se află în România din 2011 și are acte de ședere pe termen lung, valabile până în 2022.

În cursul zilei de astăzi, Fatih Gursoy urmează să fie dus la Curtea de Apel, unde se va judeca mandatul de extrădare.

Este al doilea caz în care un angajat de la Lumina este adus la Parchet.

Zilele trecute, o profesoară de engleză de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Zeynep Bușra Șen, a fost de asemenea ridicată de acasă, tot în baza unui mandat de extrădare, care a fost respins ulterior de Curtea de Apel.

"Lumina Instituții de Învățământ respinge cu fermitate atitudinea autorităților de la Ankara, care au început o adevărată vânătoare a reprezentanților Școlilor Lumina, a căror activitate este legată doar de activitatea educațională. Ne exprimăm de asemenea toată încrederea în instituțiile statului român care respectă drepturile și libertățile cetățenilor", se arată într-un comunicat de presă difuzat de Lumina.

XXX

Profesorii rețelei educative Lumina Instituții de Învățământ sunt în general simpatizanți ai lui Fethullah Gulen, principalul adversar al președintelui Turciei, Recep Erdogan, care trăiește în SUA și pe care președintele turc în consideră responsabil pentru puciul eșuat din iulie 2016.

Din vara lui 2016, a început o adevărată "vânătoare" a adversarilor, nu numai pe teritoriul turc, ci și în alte țări, unele chiar membre ale Uniunii Europene.

Și în România sunt instituții care aparțin de această rețea, două dintre acestea activând chiar la Constanța. Este vorba despre Liceul Teoretic Internațional (de Informatică) și Școala Spectrum. Iar cadrelele didactice turce din aceste școli trăiesc o adevărată dramă: nu pot merge în țara natală, pentru că ar fi instantaneu arestate, nu pot lua legătura cu părinți, copii, rude sau prieteni. Trăiesc cu frica în sân, că s-ar putea trezi într-o zi cu mascați la ușă, urcați în avion și trimiși în ghearele lui Erdogan.

Reamintim că fostul director al Liceului Internațional de Informatică din Constanța, prof. Mehmet Feyzullah Yîldîz, este în prezent în închisoare în Turcia, unde are de ispășit o pedeapsă grea, de 13 ani, acuzat fiind de TERORISM și trădare de țară!

În acest context, autoritățile turce au OBLIGAȚIA de a face publice PROBELE pe care le dețin împotriva acestor profesori, iar autoritățile române să acționeze rapid în consecință. Și asta pentru că, în cadrul acestor instituții, activează, la ora actuală, MII de cetățeni români: elevi de ciclu primar, gimnazial, liceal, studenți, profesori, personal auxiliar. Sunt ei oare în PERICOL? Dar, dacă nu există astfel de probe, iar unica vină a acestor oameni este că au o altă opinia față de "liderul maxim", atunci aceste practici ar trebui să înceteze de îndată. A nu se uita că legislația țării noastre este conectată la cea a Uniunii Europene, iar vinovăția trebuie demonstrată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3348 secunde