Procurorul general Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Câți bani primește

846
Procurorul general Augustin Lazăr  a ieșit la pensie. Câți bani primește - decretulpensionarelazar-1555685699.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, care a solicitat pensionarea.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare", se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Joi, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a domnului AUGUSTIN LAZĂR, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.04.2019", se arată în decizia CSM.

Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare, în condițiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiționată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susținut că nu știa dacă dosarele luate în discuție în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deținuți politici, însă și-a cerut "scuze instituționale" pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Mandatul lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României expiră la finalul acestei luni.

"Mandatul de procuror general expiră la 27 aprilie, am vârsta, vechimea necesare și este momentul să fac acest gest", își justifica, Augustin Lazăr pasul, la Europa FM.

Potrivit unor surse din cadrul Parchetului General, Augustin Lazăr va avea o pensie lunară de 27.000 de lei după o vechime de 38 de ani în muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9024 secunde