Procurorul care a ținut polițiștii în fața casei lui Dincă, pus sub învinuire

194
Procurorul care a ținut polițiștii în fața casei lui Dincă, pus sub învinuire - gheorghedincacaracal140044300-1567934190.jpg

Articole recomandate

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe urmărirea penală împotriva procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, în dosarul crimelor de la Caracal, transmite România TV. Procurorul Popescu este cel care a coordonat intervenția de la casa lui Gheorghe Dincă, în noaptea de 25 spre 26 iulie, și care a intat în curtea lui Dincă după ora 6 dimineața. Alături de el vor fi puși sub învinuire și trei polițiști.


Procurorii SIIJ vor pune sub urmărire penală și trei polițiști, o femeie comisar și doi polițiști de la 112, alături de Cristian Ovidiu Popescu.

"Procurorii din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au dispus, la data de 28 iulie 2019, începerea urmaririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmarire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt", se arăta într-un comunicat al SIIJ remis la sfârșitul lunii iulie.

Ovidiu Popescu, procurorul de la Parchetul Judecătoriei Caracal, cel care a instrumentat inițiat dosarul dispariției Alexandrei Măceșanu, este cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară pentru aceleași fapte. Ancheta disciplinară urmează să fie suspendată pe perioada anchetei penale. Secția pentru procurori a CSM l-a suspendat din funcție pe Popescu, decizie pe care acesta a contestat-o în instanță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Septembrie 2019
Stire din Eveniment : Explozie puternică după o acumulare de gaze
Pagina a fost generata in 3.9193 secunde