Procurorul care a deschis ancheta în cazul 10 august, judecat disciplinar

242
Procurorul care a deschis ancheta în cazul 10 august, judecat disciplinar - bogdanprlog-1567783686.jpg

Articole recomandate

Inspectorii judiciari au exercitat acțiunea disciplinară față de Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar, și au stabilit că acesta a făcut susțineri false, defăimătoare referitoare la activitatea procurorilor, trimițând acțiunea Secției pentru procurori a CSM.


Inspecția Judiciară anunță că a exercitat acțiunea disciplinară față de Bogdan Ciprian Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în afara exercitării atribuțiilor de serviciu.


"Din verificările efectuate, inspectorii judiciari au reținut că susținerile procurorului Pîrlog, cuprinse în comunicatul Asociației "Inițiativa pentru Justiție" din 30 martie 2019, sunt false, au un efect defăimător cu privire la activitatea procurorilor Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și, ca atare, aduc atingere onoarei, probității profesionale, precum și prestigiului justiției", arată Inspecția Judiciară.


Acțiunea a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză.


Bogdan Pîrlog este procurorul care a deschis ancheta referitoare la evenimentele din 10 august 2018, din Piața Victoriei. El a candidat anul trecut la șefia Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, dar candidatura lui a fost respinsă. În proiectul său, procurorul arăta că prevederile legislative care au dus la înființarea SIIJ încalcă Constituția, citând din rapoartele MCV, GRECO și cel al Consiliului Europei, și dorea desființarea ei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7499 secunde