Procurorii nu mai dau audiențe până la sfârșitul lunii martie

212
Procurorii nu mai dau audiențe până la sfârșitul lunii martie - audienteprocurori-1584641242.jpg

Articole de la același autor

Parchetele din județul Constanța au suspendat activitatea de relații cu publicul și audiențele până la data de 30 martie, în urma unui Ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea limitării răspândirii infecțiilor cauzate de Covid-19.

Potrivit reprezentanților instituției, există posibilitatea prelungirii suspendării, iar sesizările, cererile și memoriile pot fi transmise prin mijloacele electronice sau poștă.

"Pe perioada incidenței prezentului ordin, comunicarea actelor procedurale se va realiza preponderent prin intermediul poștei electronice, cu acordul prealabil al destinatarului. Intrarea persoanelor în sediile parchetelor, cu excepția personalului propriu și a celui din instituțiile sistemului judiciar, de ordine publică și siguranță națională, se va face numai după completarea unei declarații pe propria răspundere.

În cazurile în care, din conținutul declarației menționate anterior, rezultă vreuna din situațiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului. Procurorul de caz poate amâna efectuarea activităților procedurale care implică contactul direct cu persoanele, în măsura în care este posibil față de urgența cauzei", au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație.

Totodată, reprezentanții Sindicatului Grefierilor au solicitat cetățenilor, avocaților și tuturor participanților la înfăptuirea justiției să evite deplasările la instanță și parchete, dacă nu este absolut necesar, să folosească mijloacele electronice de transmitere a actelor și să solicite telefonic informații din dosare.

"Solicitarea nu trebuie interpretată în sensul limitării drepturilor justițiabililor din dosarele aflate pe rolul instanțelor judecătorești, ci au ca scop protejarea și asigurarea sănătății și securității la locul de muncă pentru toate persoanele implicate în înfăptuirea actului de justiție, precum și pentru buna desfășurare a activității judecătorești în această perioadă excepțională", au transmis sindicaliștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0799 secunde