Procurorii DGA au testat sute de persoane din MAI. Zece au picat!

552
2
Procurorii DGA au testat sute de persoane din MAI. Zece au picat! - procuroriidgaautestat-1392228526.jpg

Articole de la același autor

Activitatea Direcției Ge-nerale Anticorupție din anul 2013 a urmărit cu prioritate îndeplinirea obiectivelor și măsurilor asumate de Mi-nisterul Afacerilor Interne în cadrul Strategiei Naționale Anticorupție pe perioada 2012-2015. Principalele paliere de acțiune avute în vedere au fost constituite de prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului ministerului. 


Ca urmare a acțiunilor preventive derulate, au fost consemnate 212 situații (așa numitele desistări) în care funcționarii ministerului au sesizat lucrătorii DGA atunci când li s-au oferit sume de bani sau alte foloase în schimbul unor servicii, ori au denunțat cazuri în care colegii lor au fost implicați în comiterea unor fapte de corupție (+17% față de anul 2012).
Anul trecut, lucrătorii DGA au efectuat 113 teste de integritate profesională - 103 cu rezultat pozitiv (în sensul că lucrătorii MAI testați au dat dovadă de integritate) și zece cu rezultat negativ (atunci când cadrele ministerului au primit sume de bani sau foloase pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu). Aceste teste au vizat 126 lucrători ai ministerului. Testele efectuate au vizat lucrători ai ministerului care își desfășurau activitatea în domeniile identificate ca fiind vulnerabile la comiterea unor acte de corupție. 
S-au primit 7.974 apeluri TelVerde, la linia telefonică gratuită 0.800.806.806, iar în baza informațiilor transmise de apelanți au fost realizate opt acțiuni de prindere în flagrant, care au vizat nouă persoane (din care trei lucrători MAI). 


Comentează știrea

MBT Baridi Shoes
7 iunie 2014
MBT Baridi Shoes

mbt shoes uk store locator Stiri Eveniment : Procurorii DGA au testat sute de persoane din MAI. Zece au picat! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Baridi Shoes http://www.carsda.com/mbt-shoes-clearance/mbt-shoes-clearance-mens.asp

hermes bags finland
9 iunie 2014
hermes bags finland

fake hermes birkin handbag Stiri Eveniment : Procurorii DGA au testat sute de persoane din MAI. Zece au picat! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes bags finland http://www.petervanderkolk.nl/pink-hermes-hermes-bags-finland-3029.aspx

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Eveniment : "O porcărie!"
Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Șeful DGA, schimbat din funcție?
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Procurori și judecători noi, la Constanța
Pagina a fost generata in 2.3351 secunde