Procurorii constănțeni, printre cei mai "harnici" din țară

133
Procurorii constănțeni, printre cei mai

Articole de la același autor

Procurorii constănțeni sunt printre cei mai conștiincioși din țară. Astfel, potrivit informațiilor făcute publice cu ocazia bilanțului desfășurat la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, parchetele din județul nostru se situează pe primele locuri din țară în ceea ce privește numărul de dosare soluționate. 


"Potrivit datelor statistice comunicate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la finele anului 2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța se situează peste media națională atât la numărul cauzelor de soluționat (112 cauze, față de media națională de 70 de cauze). (…) De asemenea, în ceea ce privește numărul de acte de inculpare, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța ocupă prima poziție între cele 43 de parchete de pe lângă tribunalele din țară și a doua poziție la numărul de cauze soluționate, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a întocmit cel mai mare număr de rechizitorii la nivelul parchetelor de judecătorii (916 rechizitorii)", au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Totodată, se impune menționat că numărul dosarelor penale soluționate în 2014 este mai mare decât în anul anterior. 


Rezultatele, pentru care procurorii constănțeni au fost lăudați de reprezentații Consiliului Superior al Magistraturii, au fost obținute în contextul unui personal insuficient. 


"Din analiza activității pe anul 2014 se desprinde concluzia că vulnerabilitatea principală ce a trebuit surmontată a fost insuficiența resurselor umane, în condițiile în care numărul posturilor ocupate a fost de 95, din totalul de 111, și implementarea și aplicarea dispozițiilor din noul Cod penal și noul Cod de procedură penală", se menționează în finalul bilanțului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4873 secunde