Procurorii constănțeni cer încetarea procedurilor de revocare a lui Augustin Lazăr

214
Procurorii constănțeni cer încetarea procedurilor de revocare a lui Augustin Lazăr - procuroriiaugustinlazar-1540736405.jpg

Articole de la același autor

Procurorii constănțeni îl susțin pe procurorul general Augustin Lazăr, a cărui revocare a fost cerută de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța s-au raliat celor peste 1.300 de magistrați din România, judecători și procurori, care solicită Ministrului Justiției încetarea oricăror proceduri privind revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, având în vedere motivele neîntemeiate ce au fost invocate pentru susținerea unui astfel de demers.

"Invocarea de motive precum, critica adusă în spațiul public unor propuneri legislative ca fiind deficitare, nu poate fi primită, având în vedere că însăși Curtea Constituțională a României a constatat că respectivele modificări legislative încalcă dispozițiile Constituției, confirmând astfel argumentele procurorului general. În același timp, ignorarea în mod constant al avizului, chiar și consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii, este de natură să eludeze garanțiile de independență ale Ministerului Public. Premisa unei judecăți independente și imparțiale este dată de o anchetă independentă și imparțială, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât prin eliminarea influenței factorului politic", se arată într-un comunicat transmis de Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1465 secunde