Procurorii cer ARESTAREA PREVENTIVĂ a fostului prefect Ioan Albu

412
Procurorii cer ARESTAREA PREVENTIVĂ a fostului prefect Ioan Albu - ioanalbu1-1582211201.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatului A.I.  pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, faptă prev. si ped. de art. 192 alin. (2) din C. Pen. și  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prev. si ped. de art. 336 alin. (1) din C. pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.pen.


Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:


La data de 16.02.2020, în jurul orelor 1915,  inculpatul A.I., având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur  în sânge,  a condus pe drumurile publice din jud. Constanța un  autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocîrlia de Sus către com. Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul T.A. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A.


La data de 20.02.2020 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat o propunere de luare a măsurii de arestare preventivă  ce a fost înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Medgidia urmând ca judecătorul de drepturi și libertăți să dispună asupra măsurii preventive solicitate.


Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4904 secunde