Procesiune cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou

193
Procesiune cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou - 1-1586093495.jpg

Articole recomandate

O procesiune cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, a avut loc, duminică, pe străzile Capitalei. Potrivit Agerpres, procesiunea, condusă de episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, a fost una "discretă, restrânsă, formată din trei autovehicule".

De pe Dealul Patriarhiei, după Sfânta Liturghie, moaștele și icoana Sfântului Dimitrie au fost duse spre Spitalul Municipal - Politehnica - Mihai Bravu până la Spitalul "Victor Babeș", unde a avut loc o primă oprire și a fost rostită o ectenie și rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

Procesiunea a continuat spre Institutul "Matei Balș" unde s-a făcut o nouă oprire și au fost rostite rugăciuni. Mai departe, alaiul a mers spre Piața Victoriei - Universitate - Unirii. La Universitate, a avut loc a treia oprire, în fața Crucii eroilor martiri din 1989 fiind intonat troparul Sfântului Dimitrie cel Nou.

Revenită la baza Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit la Crucea Brâncovenească unde a fost rostită încă o ectenie, iar moaștele au fost reașezate în catedrală.

Pe tot parcursul traseului clericii au rostit rugăciuni către Sfântul Dimitrie pentru izbăvirea de boală și încetarea epidemiei de coronavirus.

Sfântul Dimitrie cel Nou (Basarabov), ale cărui moaște sunt depuse în Catedrala Patriarhală, a fost invocat în rugăciune de bucureșteni și în urmă cu două secole pentru încetarea epidemiei de ciumă bubonică (1812-1813). Atunci, la fel, moaștele sale au fost purtate prin Capitală și numărul de îmbolnăviri a scăzut foarte mult. De asemenea, Ocrotitorul Bucureștilor a fost purtat în procesiuni și în timpul secetei din 1827 sau al holerei din 1831.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3956 secunde