Prins cu sute de mii de țigarete aduse din epicentrul COVID-19 în România

225
Prins cu sute de mii de țigarete aduse din epicentrul COVID-19 în România - dd-1586517701.jpg

Articole recomandate

Un bărbat a fost prins de polițiști în județul Ilfov în timp de conducea o autoutilitară care transporta sute de mii de țigarete de contrabandă aduse din Suceava, zonă puternic afectată de pandemia cu coronavirus, șoferul reușind să traverseze țara de la nord la sud, după ce a scris în declarația pe propria răspundere că livrează aparate de aer condiționat, potrivit Agerpres.

Pe 9 aprilie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă și fals în declarații. La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Buftea a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu față de acesta pe o durată de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că, pe 8 aprilie, într-o localitate din județul Ilfov a fost oprită în trafic o autoutilitară condusă de bărbat, în interiorul căreia au fost identificate 187.600 țigarete cu timbru de acciză al Republicii Belarus, provenind din contrabandă, fiind astfel cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 120.000 lei, se arată într-un comunicat al Parchetului.

În momentul în care a fost oprit în trafic, șoferul le-a declarat polițiștilor că se deplasează în interes de serviciu, respectiv pentru a livra două aparate de aer condiționat, prezentând în acest sens o adeverință eliberată de către angajator, aspecte care nu corespund realității.

Polițiștii au descoperit că șoferul a încălcat obligațiilor impuse de autorități, întrucât a tranzitat aproape tot teritoriul țării, de la nord către sud, deplasarea fiind începută de pe raza județului Suceava, puternic afectat de infecția cu coronavirus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4678 secunde