Prins băut, la prima oră a dimineții, la volanul microbuzului plin cu pasageri

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 16 Mai 2019 240
Săptămâna aceasta, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. 
Astfel, în perioada 13 - 19 mai, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. 


În cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. 
Activitățile de control se desfășoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).


Cu acest prilej, ieri dimineață, în jurul orei 7, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, au oprit pentru control un microbuz de transport persoane, pe DN 39, care circula dinspre Mangalia către Constanța. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat cu 20 puncte amendă (2.900 de lei), fiindu-i reținut și permisul de conducere pentru 90 de zile. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei