Prima informare venită direct de la INML în cazul Caracal: Se reiau analizele ADN

178
Prima informare venită direct de la INML în cazul Caracal: Se reiau analizele ADN - dinca-1566303843.jpg

Articole recomandate

După mai mult de trei săptămâni de la declanșarea scandalului Caracal, abia azi Institutul Național de Medicină Legală dă un prim comunicat de presă despre analizele pe care le face în acest caz. INML anunță azi că a reluat analizele asupra fragmentelor osoase găsite în pădure. Asta după ce la finalul săptămânii trecute, medicii legiști îi anunțau pe procurori că nu pot identifica un ADN din rămășițele analizate.


Continuă efectuarea testelor și procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiției, se desfășoară un proces de reeșantionare și de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziție este în stare avansată de degradare.


După comunicatul de vineri, privitor la femurul găsit în pădurea de lângă Caracal, anchetatorii le-au transmis specialiștilor INML să continue de urgență expertizele și să facă analize și pe restul probelor pe care le mai aveau la dispoziție, respectiv pe alte oase și dinți.


Acum, INML a comunicat că au fost reluate analizele genetice și antropologice și pe restul probelor pe care specialiștii le-au pus la dispoziție.


Se încearcă reșantionarea și reluarea analizelor ADN, a transmis INML.


Potrivit sursei citate, datele medico-legale conținute în aceste rapoarte de expertiză au valoare științifică și constituie elemente probatorii puse la dispoziția anchetatorilor.


Instituția subliniază și că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe și necesită timp, precum și faptul că rapoartele de expertiză care au fost întocmite și comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obținute sunt parțiale.


Totodată, instituția clarifică și problema de comunicare apărută la finalul săptămânii trecute și punctează că nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale. Vinerea trecută, Ministerul Sănătății a transmis presei că analizele au fost finalizate și că raportul a fost înaintat DIICOT. De fapt, raportul nu fusese trimis. Abia sâmbătă dimineață DIICOT a primit acel document.


DIICOT a anunțat sâmbătă că nu s-a putut evidenția niciun profil ADN în probele ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă, rămășițe despre care suspectul declarase că ar fi ale Luizei Melencu. Rămășițele sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă. Astfel, testele ADN nu s-au soldat cu niciun rezultat concret. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5923 secunde