Prevenție a violenței domestice și traficului de persoane în rândul elevilor

254
Prevenție a violenței domestice și traficului de persoane în rândul elevilor - preventie-1527175828.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni au dedicat a patra zi din "Săptămâna Prevenirii Criminalității" violenței domestice, ocazie cu care i-au vizitat pe elevii Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", din localitatea Cumpăna, județul Constanța. 


Astfel, oamenii legii, însoțiți de specialiști din cadrul ANITP Constanța și de Organizația VIS Constanța, au prezentat Proiectul de Prevenire a violenței în familie și traficului de persoane "Refuz să devin o victimă!" celor peste 100 de elevi și cadre didactice prezente în unitatea școlară. 


Scopul acestei activități este conștientizarea victimelor asupra importanței semnalării cazurilor de violență, polițiștii prezentându-le elevilor aspecte legate de formele de manifestare a violenței în familie, dar și moduri de prevenire a comportamentelor violente în rândul elevilor, precum și în anturajul acestora. 


În astfel de situații, polițiștii constănțeni îi sfătuiesc pe elevi să nu accepte nicio formă de comportament abuziv ca pe o normalitate și să sune la 112 atunci când se simt în pericol. Totodată, polițiștii i-au încurajat să spună "NU" violenței în familie și traficului de persoane, să fie informați cu privire la drepturile pe care le au în astfel de situații și să ceară un ordin de protecție atunci când se simt amenințați. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5368 secunde