Presa turcă: Ambarcațiunea cu migranți naufragiată în Marea Neagră se îndrepta către România

352
Presa turcă: Ambarcațiunea cu migranți naufragiată în Marea Neagră se îndrepta către România - presa-1506117752.jpg
Cel puțin 21 de persoane au murit și alte șapte sunt date dispărute după naufragiul unei ambarcațiuni care transporta migranți pe Marea Neagră, în largul coastelor Turciei, transmite Agerpres.ro.



Circa 40 de migranți au fost salvați până vineri după-amiază, dar căutările continuă, a precizat garda de coastă turcă într-un comunicat.

Naufragiul s-a produs vineri dimineață la 64 de mile marine de localitatea Kefken, situată în nord-vestul Turciei.

Majoritatea celor circa 70 de migranți ce se aflau la bordul acelei ambarcațiuni de pescuit sunt irakieni, a declarat guvernatorul districtului Kandira, citat de agenția de presă Dogan.

Conform acestei agenții de presă, ambarcațiunea a plecat din zona orașului Zonguldak (la est de Kefken) și se îndrepta către România.

Potrivit datelor prezentate de Anadolu, în perioada 13 august — 9 septembrie 834 migranți și 10 traficanți au fost opriți pe Marea Neagră în urma a șapte operațiuni de interceptare a unor ambarcațiuni. Încă 237 migranți și 5 traficanți au fost de asemenea interpelați în alte două acțiuni a căror dată nu a fost precizată.

Agenția France Presse amintește că aproximativ 570 de migranți au debarcat în România începând din luna august, această rută prin Marea Neagră fiind acum preferată de migranți pentru a evita Grecia, țară de unde ei riscă să fie returnați către Turcia ca urmare a acordului încheiat între UE și guvernul de la Ankara.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8393 secunde