Preot condamnat la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Omul bisericii a înjunghiat un bătrân

250
1
Preot condamnat la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Omul bisericii a înjunghiat un bătrân - 5preoti-1519371938.jpg

Articole recomandate

Un preot din Sălaj a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a înjunghiat un bătrân de 72 de ani. Slujitorul Domnului a fost găsit vinovat de tentativă de omor și va fi caterisit după ce sentința va rămâne definitivă.

Magistrații Tribunalului Sălaj s-au pronunțat în dosarul fostului preot din Aleuș, Nicolae Sîrca, bărbatul care în luna august a anului trecut a înjunghiat un bătrân în plină stradă. Instanța l-a găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor și l-a trimis după gratii pentru cinci ani, interzicându-i, în același timp, mai multe drepturi: drepturile părintești, de a fi tutore sau curator, de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de trei ani.

În plus, preotul a fost obligat să urmeze un tratament medical până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. El va trebui să achite 1.500 de lei cheltuieli judiciare către stat. Soluția Tribunalului Sălaj poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Agresiunea a avut loc pe august 2017, când Sîrca l-a înjunghiat cu un cuțit, în pe un bărbat de 72 de ani, din Șimleu Silvaniei, provocându-i mai multe plăgi în zona gâtului și a mâinii stângi, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Cristian
23 februarie 2018
Hai să vedem ...

1. Vorbim de un fost preot, retras din activitate din 2015 2. Motivul retragerii din activitate - probleme de sănătate, fostul preot aflându-se de atunci sub tratament pentru o afecțiune de natură psihiatrică. Nu-i așa că acum, cele prezentate în articol pot fi citite într-o altă notă ? O notă care să nu poată fi interpretată ca tendențioasă ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4149 secunde