Pregătiri pentru "BREEZE 16". Fregata Regina Maria pleacă în misiune

225
Pregătiri pentru

Articole de la același autor

Fregata "Regina Maria" este pe poziții. Nava urmează să plece din portul Constanța duminică, 10 iulie, pentru a participa la Exercițiul multinațional BREEZE 16, care se desfășoară în perioada 11-17 iulie, în apele teritoriale ale Bulgariei și în apele internaționale ale Mării Negre. 


Din partea Forțelor Navale Române, la Exercițiul BREEZE 16, mai participă Dragorul Maritim "Sublocotenent Alexandru AXENTE" (DM-30), care, în perioada 1-27 iulie, se află în compunerea grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), precum și Nava Purtătoare de Rachete "Lăs-tunul" (NPR-190).


Navele militare românești fac parte din pachetul de forțe puse la dispoziția Alianței Nord Atlantice de către țara noastră, iar participarea marinarilor militari români la exercițiile NATO asigură consolidarea interoperabilității echipajelor navelor cu structurile militare similare ale partenerilor.


Fregata "Regina Maria" are un echipaj alcătuit din 240 de militari și este comandată de comandorul Marian Ciobotaru, iar Nava Pur-tătoare de Rachete "Lăstunul" are un echipaj format din 60 de militari, aflați sub comanda căpitan-comandorului Marius Bădulescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0152 secunde