Poveste pescărească: a fost prins un morun de 93 de kilograme

984
Poveste pescărească: a fost prins un morun de 93 de kilograme - morun422e38c80030800-1322572081.jpg
Un morun viu de 93 de kilograme, pescuit în Dunăre în zona Bordușani a Brațului Borcea, a fost găsit de polițiști în căruța unor braconieri, peștele fiind predat Institutului Național pentru Dezvoltare și Cercetare.

O patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 3 Rurală Stelnica, județul Ialomița, a surprins luni, în zona Vadul Vechi, un atelaj hipo, care se deplasa dinspre Brațul Borcea către localitatea Bordușani. În momentul efectuării semnalelor acustice și luminoase de oprire pentru control, căruța și-a schimbat direcția de mers, fiind însă interceptată la scurt timp. În vehicul se aflau doi bărbați de 25, respectiv 43 de ani, ambii din comuna Bordușani, care transportau un pește din specia morun.

Echipa de cercetare din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Stelnica, împreună cu un asistent cercetător în cadrul Institutului Național pentru Dezvoltare și Cercetare și un inspector piscicol din cadrul ANPA - Filiala Dobrogea, au stabilit, în urma examinării de specialitate, că peștele găsit în căruță este o femelă din specia morun și are greutatea de 93 kg.

Extinzând cercetările, a reieșit că morunul a fost pescuit în zona Bordușani a Brațului Borcea de către doi tineri de 24, respectiv 22 de ani, ambii din comuna Bordușani.

Întrucât peștele găsit era viu, s-au întreprins măsurile specifice de menținere a acestuia în viață, fiind predat asistentului cercetător din cadrul Institutului Național pentru Dezvoltare și Cercetare. Marți, o comisie a acestei instituții va stabili modalitatea de redare a acestuia mediului acvatic.

Atelajul hipo, aparținând unuia dintre suspecți, a fost ridicat în vederea confiscării, iar cabalinele au fost lăsate în custodia acestuia.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nedeținerea licenței de pescuit comercial, pescuitul sturionilor în alt scop decât pentru capturarea reproducătorilor de sturioni vii pentru programele de populare/ repopulare cu puiet de sturioni, deținerea și transportul sturionilor capturați pe teritoriul României din mediul sălbatic, fapte prevăzute de OUG 23/2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3427 secunde