Postările pe Facebook vă pot lăsa fără banii din asigurarea locuinței

340
Postările pe Facebook vă pot lăsa fără banii din asigurarea locuinței - fondpostatrilepefacebook-1420555475.jpg

Articole de la același autor

Mare atenție la ce postați pe rețelele de socializare! O banală poză postată din vacanță te poate lăsa fără banii din asigurarea locuinței, dacă intră hoții peste tine. Asta pentru că majoritatea contractelor de asigurare a locuinței dă dreptul asigurătorului să refuze plata, dacă se demonstrează că păgubitul a fost "neglijent".

Chiar dacă ai o poliță de asigurare a locuinței nu înseamnă că vei fi despăgubit în orice situație. Persoanele care postează fotografii pe Facebook din vacanță pot rămâne fără banii din asigurare în situația în care le este spartă locuința, dacă se demonstrează faptul că din această cauză le-a fost prădată casa.

Excepții de despăgubire

Mii de români s-ar putea afla în situația de a plăti pentru un contract fără valoare. Asta pentru că cele mai multe dintre contractele de asigurare a locuinței spun că asiguratul nu va fi despăgubit în extrem de multe situații.

"Excepțiile, denumite în contractele de asigurare excluderi, sunt împărțite în două categorii mari. Sunt excluderile generale, care acoperă categoriile de riscuri sau evenimente fundamentale, cum ar fi război, explozie atomică, terorism, confiscare sau expropiere, pagube produse cu intenție. Mai sunt apoi excluderi particulare, care se referă la situații specifice acoperite prin contractul de asigurare. Acestea sunt orice evenimente care nu au caracter brusc și neprevăzut, cum ar fi infiltrația, tasare fundație, daune provocate de microorganisme și animale (mucegai, rozătoare), erori de proiectare sau execuție a clădirii, excluderi ce adresează obligațiile de acțiune ale asiguratului. Asta înseamnă că, în cazul în care o anumită obligație nu este îndeplinită, asiguratorul poate reduce despăgubirea proporțional (în caz de agravare a riscului) sau refuza plata dacă nu mai poate evalua prejudiciul", a precizat, pentru Cuget Liber, Aurel Badea, responsabil Secțiune asigurări de bunuri și proprietăți din cadrul UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare din România).

Facebook-ul păgubitor

Dacă un asigurator poate să demonstreze că din cauza unei fotografii postate din vacanță, eventual în care persoana menționează și faptul că locuința i-a rămas "fără stăpân", societatea de asigurări poate să refuze plata, pe motiv de neglijență. Totuși, reprezentanții UNSAR spun că depinde de fiecare companie de asigurări în parte.

"În anumite contracte de asigurare există, de asemenea, un set de excluderi bazate pe neglijența gravă/culpa gravă ce adresează comportamentul diligent al asiguratului față de locuință. Dacă o companie de asigurări poate să demonstreze că, prin utilizarea rețelelor sociale, riscul de furt a fost agravat consistent și, din cauza acestei utilizări defectuoase, s-a produs riscul de furt, despăgubirea poate fi refuzată, pe baza invocării unei neglijențe grave", conchid reprezentanții UNSAR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Actual : Caz incredibil! VIOL postat pe Facebook
Marţi, 02 Decembrie 2014
Stire din Tehnologie : Oficial! Facebook este SPAȚIU PUBLIC
Pagina a fost generata in 0.6295 secunde