Porții mici și produse expirate în mâncarea românilor carantinați la Hotel Flora

530
Porții mici și produse expirate în mâncarea românilor carantinați la Hotel Flora - fotofondportiimici1-1586975353.jpg

Articole de la același autor

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța s-au sesizat după ce mai multe persoane aflate în carantină instituționalizată la Hotel Flora din stațiunea Mamaia au publicat pe rețelele de socializare imagini cu mâncarea primită, spunând că nu este bună și suficientă.



Astfel, aceștia au organizat o acțiune de control operativ la agentul economic S.C. Black Wave Center S.R.L., furnizorul hranei pentru românii carantinați la unitatea turistică din stațiunea Mamaia. Cu acest prilej, comisarii au găsit materii prime, precum mozzarella, bacon afumat, șuncă țărănească, cotlet de porc, file butterfish, carne de porc tocată, mici, mușchi vită, cu data limită de consum depășită, dar și materii prime, cum ar fi cotlet de porc, pește și file de pește, carne de porc tocată, carne de pui, burgeri, perișoare fierte, cremvurști fierți, resturi de ceafă preparată, cărora le-a fost schimbată starea termică, din produs refrigerat și din produs fiert în produs congelat. În plus, în frigidere erau cantități mari de produse alimentare ṣi preparate culinare, cartofi prăjiți, pulpă de pui gătită, cașcaval pane, carne de pui feliată și condimentată, ciuperci feliate, carne de porc feliată, supă, preparate din carne feliate și ambalate în punguță transparentă, orez prefiert, pentru care nu existau informații privind încadrarea în termenul de valabilitate, data limită de consum sau de unde proveneau.



De asemenea, în blocul alimentar, au fost identificate numeroase probleme în bucătărie, de la ustensile vechi, deteriorate și neprofesionale, la navete cu pâine proaspătă, puse direct pe pavimentul neigienizat. Costul hranei pentru o persoană carantinată este de 300 de lei pe zi.


"Nu existau zone de procesare delimitate, prevăzute cu chiuvetă, banc de lucru din inox și spații frigorifice de depozitare, pentru pește, pentru legume ṣi pentru carne; nu era respectată destinația agregatelor frigorifice, astfel încât, în congelatorul de legume era depozitată carne, în frigiderul de lactate erau depozitate preparate din carne, iar în alt agregat frigorific s-a constatat că se depozitau împreună ouă, legume și carne", precizează comisarul șef interimar al OPC Constanța, Ecaterina Scînteie.
Potrivit acesteia, la unul dintre cele două cântare existente în unitate lipsea verificarea metrologică, iar, în urma cântăririi aleatorii a porțiilor de mâncare, s-a constat ṣi nerespectarea gramajului declarat. În plus, preparatele culinare nu erau transportate în condiții corespunzătoare, care să asigure păstrarea unei temperaturi conforme fiecărui tip de preparat alimentar, până la servirea către consumatorul final, aceste preparate fiind transportate în navete din plastic.

Amenzi uriașe și produse scoase de la vânzare

"Pentru abaterile de la legislația specifică protecției consumatorilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 13.000 lei, dispunându-se ṣi măsura opririi definitive de la comercializare pentru o cantitate de 27 kg de materii prime și preparate culinare. Au fost dispuse de asemenea, măsuri de remediere a deficiențelor constatate, precum și măsuri de achiziționare de echipamente termoizolante, în vederea transportării preparatelor culinare către consumatori, în condiții optime ṣi sigure", adaugă șeful CJPC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7845 secunde