Pompierii au descins în controale, la operatorii din turism. Amenzi de peste 76.000 de lei!

165
Pompierii au descins în controale, la operatorii din turism. Amenzi de peste 76.000 de lei! - plajasmurd-1596187579.jpg

Articole de la același autor

Pe durata sezonului estival, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța efectuează activități specifice în vederea verificării  unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective.
Astfel, în perioada 27-30 iulie a.c., în stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 29 de obiective de turism și alimentație publică. 


În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 195 deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 196 sancțiuni, respectiv 153 avertismente și 43 amenzi contravenționale în valoare totală de 76.000 lei.


Dintre constatările cel mai frecvent menționate în documentele de control, putem exemplifica: neîntocmirea și/sau neavizarea planului de intervenție, la unele unități de turism; neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenținerea în stare de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de siguranță pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice; lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcții de turism, în conformitate cu reglementările tehnice; exploatarea cu defecțiuni și improvizații a instalației electrice aferentă construcțiilor.


Pe timpul controalelor privind securitatea la incendiu, efectivele inspectoratului au desfășurat și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Constanța, fiind verificate peste 300 de persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5241 secunde