Pompieri, militari, polițiști, cât valorează viața voastră?

61901
16
Pompieri, militari, polițiști, cât valorează viața voastră? - 1-1458733827.jpg
Pompieri, militari, polițiști, cât valorează viața voastră? Cum vă protejează și vă sprijină statul român, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării? Probabil că mulți nu vă puneți această întrebare. Sunteți tineri, entuziaști, simțiți că toată lumea vă aparține și nimic nu vă poate sta în cale. La fel se credea și Dan. Pericolele i se păreau o glumă și nimic nu îi era imposibil când se afla în misiuni. Până într-o zi.


O fracțiune de secundă pentru ca el să nu mai fie printre noi. Erou căzut la datorie, decorații și onoruri militare, multe diplome și plachete de recunoștință. Și gata. Statul român consideră că și-a încheiat datoria față de Dan, dar mai ales de familia lui. Sacrificiul suprem a fost evaluat sec și cinic. 330 lei, pe lună, pensia de urmaș pentru fiul său. Nimic altceva. Bani cu care statul vrea să acopere financiar lipsa unui tată, întreținător de familie. Bani cu care statul român, cel care plătește pensii speciale de 10.000 de lei parlamentarilor și indemnizații de revoluționar de mii de lei la jumătate din Piața Griviței și Piața Chiliei, vrea să-și stingă datoria morală pe care o are față de familia Fripis.


Cinismul și indiferența statului român doare. Și din păcate, ar trebui să vă doară pe toți de-o potrivă, militari, pompieri sau polițiști, oameni aflați în slujba semenilor, pentru că ieri a fost Dan răpus la datorie, azi sau mâine poate fi oricare dintre voi.

Din păcate, nimeni nu a învățat ce trebuie din această tragedie. De ce MAI nu încheie asigurări de viață pentru salvatori? De ce pompierii, polițiștii și militarii nu sunt asigurați? Fiindcă statul român face economie pentru a putea plăti pensii speciale magistraților și parlamentarilor. De ce pompierii, militarii și polițiștii nu au echipamente performante de protecție și intervenție? Fiindcă statul român trebuie să plătească milioane de euro pentru sistemul de irigare gazon de la Cotroceni, cazarea parlamentarilor și plimbările deputaților. Dar mai ales, de ce voi, pompieri, militari și polițiști, nu faceți nimic pentru voi și familiile voastre?



Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
valy
23 martie 2016
pompieri,politisti,mulitari

Un articol foarte frumos si crud in adevăr...

Radu
23 martie 2016
Ce sa facem?

Noi nu putem face nimic. Nu avem dreptul sa ne revoltam. Nu avem dreptul sa facem greva. Au avut grija comunistii sa limiteze drepturile militarilor fiind constienti de puterea armatei in caz de revolta!

genica
23 martie 2016
alina

Sa iesim in strada , noi sotiile , si sa le crem drepturile , asigurari , pensii speciale , pensionare vremelnica , etc.

un sgp
23 martie 2016
scârbit

Onorurile militare sunt ptr cadre si cei care mor în teatrul de operațiuni nu ptr p .....e ,dar asta nu contează ci viața e primordială luti exemplul americanilor. P.s. suntem prea mici intr-o țară de corupți

Willy
23 martie 2016
Asigurări de sănătate și pericol

Uniți suntem puternici! Așa spune o deviză a unui sindicat, deci să ne unim spre a ne îndeplini dezideratele, singura soluție. Restul sunt vorbe de prisos.

Willy
23 martie 2016
Asigurări de sănătate și pericol

Uniți suntem puternici! Așa spune o deviză a unui sindicat, deci să ne unim spre a ne îndeplini dezideratele, singura soluție. Restul sunt vorbe de prisos.

Marian
23 martie 2016
Articol de nota 10

Foarte bine analizat. Scurt si la obiect.

Mihai
23 martie 2016
De ce?

Felicitari! Dacă un erou atât valorează pentru statul roman avem o problema cu tara unde ne aflam! Pompierii încă nu știu sa își apere drepturile....mulți ani au plâns în pumni și au acceptat tot ce li s-a dat.

Romeo
23 martie 2016
asigurare

Mihai.....pompieri NU POT face nimic.La fel și jandarmii,armata...pentru că sunt militarizați.Tu crezi că nouă ne convine..???Pe bune

autor
24 martie 2016
Bani mulți ?

Vreți bani mulți și vă riscați viețile? păi fiecare dintre noi își riscă viața în fiecare zi indiferent de slujba care o are , dar în momentul în care muncești la patron și dai colțul adică MORI nimeni nu te îngroapă cu onoruri militare și nici de pensii speciale nu beneficiază Familia , așa că nu vă mai plângeți atât , dacă nu vă convine căutațivă de lucru în altă parte , vânzători la mall , dați cu mătura pe stradă și trăiți cu 750 de lei pe lună așa cum trăiesc o bună parte din noi .

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3828 secunde