Polițiștii, umiliți cu 80 de bani pentru permanență. "Le dau bani din buzunarul meu, doar să fiu liber cu familia"

23042
2
Polițiștii, umiliți cu 80 de bani pentru permanență.
Ordinul de ministru care reglementează condițiile de acordare a sporului de 40% privind intervenția la domiciliu sau "permanența" a fost transmis de Ministerul Afacerilor Interne. Sindicatul Europol a făcut un calcul din care a reieșit că fiecare polițist care asigură intervenția la domiciliu va fi plătit cu nu mai puțin de... 80 de bani pe oră. Cei 80 de bani pe oră reprezintă, potrivit sindicaliștilor, sporul de 40%. Polițiștii spun că preferă să renunțe la acest spor și chiar să scoată bani din buzunar pentru a putea fi liberi alături de familiile lor.

Pe lângă suma derizorie pe care oamenii legii o primesc în schimbul unui program de muncă draconic, Sindicatul Europol atrage atenția că această formă intră în contradicție cu orice măsuri de protecție a angajatului stabilite prin lege, precum timpul de repaus și refacere a capacității de muncă.

"Așa cum v-am mai spus când a fost anunțat acest spor de 40%, este doar o păcăleală, iar asta se poate vedea cu ochiul liber. Cred că toți polițiștii sunt de acord să renunțe la fabuloasa sumă de 80 de bani pe oră pentru a putea fi liberi cu familiile, în loc să fie nevoiți să stea lângă telefoane și gata să intervină 24 ore din 24", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța.

Deși poate părea incredibil, există o serie de structuri din Poliția Română și Poliția de Frontieră care vor munci pe gratis și nu vor beneficia nici măcar de cei 80 de bani pe oră. Operațiunile speciale, centrele de reținere și arestare preventivă, structurile de ordine publică din mediul urban, supraveghere și control trecere de frontieră, combaterea migrației ilegale, dar și alte structuri nu sunt cuprinse în acest ordin și implicit nu vor beneficia de această majorare.

Această situație a scos din sărite polițiștii care lucrează uneori până la epuizare. Unii agenți își doresc chiar să-și dea bani din buzunar pentru a scăpa de permanență. "Eu în week-end sunt de permanență 48 de ore. Jur că sunt de acord să dau cei 38,4 lei statului din buzunarul meu să pot să fiu liber cu familia mea. Permanența o asigur pentru 17 comune și 3 orașe, deci este destul de greu. În ritmul ăsta nu o mai duc mult", a precizat Eduard, un polițist constănțean.

Reprezentanții Sindicatului Europol, prin vocea președintelui Cosmin Andreica, a precizat că situația în care polițiștii se află reprezintă o bătaie de joc, instrumentată de MAI cu complicitatea sindicatelor și că prin acest ordin se încearcă subjugarea polițistului român. Unii agenți sunt hotărâți să refuze intervenția la domiciliu, dacă în viitorul apropiat nu se iau niște măsuri concrete.

"Dacă în perioada următoare nu iau măsuri acești nesimțiți, astfel încât să plătească decent permanența, eu nu voi mai răspunde la telefon. Este telefonul meu și fac ce vreau cu el. Să-mi dea telefon de la instituție sau să plătească un curier să vină și să ne trezească noaptea", a adăugat polițistul Marius Robert.


Comentează știrea

george
16 iunie 2017
munca in zadar

E o realitate ca sunt umiliti politistii, ei prind infractorii dar procurorii privatizati ii elibereaza.

Ion
18 iunie 2017
Polițiști umiliți

Ia antrenați cate dosare au cu ANEURI ȘI sa ai mai puneți la o probă sportivă sau un test psihologic sa vedeți că-ți mai rămân an structura

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1787 secunde