Polițiștii rurali se chinuie prin sedii improvizate

706
Polițiștii rurali se chinuie prin sedii improvizate - fondpolitiarurala3-1349026600.jpg
Parcă cineva le pune bețe în roate polițiștilor rurali constănțeni. Alături de multe alte neajunsuri, oamenii legii mai au un mare of: își desfășoară activitatea în clădiri vechi, riscul de prăbușire fiind semnificativ. 


De aproape o lună, s-a revenit la vechea reorganizare a poliției rurale și au fost reînființate secțiile de poliție rurală, care au rol de îndrumare, sprijin și control a posturilor comunale. 
"Cât timp au fost desființate posturile de poliție rurală, au fost unele lucruri care au mers bine, dar mai multe care au mers prost. De exemplu, se pierduse contactul între cetățean și polițist, deoarece existau doar câțiva polițiști la câțiva mii de oameni. În această situație, oamenii nu se mai deplasau să reclame ceva sau pe cineva, pentru că erau prea departe de secția de poliție respectivă", afirmă comisa-rul șef Adrian Rapotan, adjunctul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. 
Polițiștii constănțeni sunt de părere că revenirea la vechea orga-nizare este o soluție mai bună, din motive lesne de înțeles. 
"Este mult mai bine ca trei-patru oameni să aibă grijă de o singură comună, pentru că știi problemele, cunoști oamenii, iar ei au mai multă încredere în polițiști", explică inspectorul adjunct. 


După reînființarea posturilor de Poliție Rurală, o nouă problemă le stă în cale oamenilor legii. Aceștia nu au unde să-și desfășoare activitatea, deoarece clădirile sunt vechi, iar pereții - fisurați. 
"Sunt câteva comune unde nu avem sedii. De exemplu, la Albești, noi nu avem sediu, iar poliția funcționează într-o anexă a Primăriei", spune adjunctul IPJ. 
Lucrurile nu stau deloc bine nici la Eforie. "Sediul poliției de la Eforie este revendicat și a fost câștigat în instanță". Așadar, oamenii legii vor trebui să se mute în scurt timp. 
Și la Dobromir sunt probleme. "Aici, activitatea poliției se desfășoară într-o anexă a Căminului Cultural, pentru că sediul pe care îl aveam este mult prea vechi, s-au format fisuri și găuri în pereți, iar clădirea este în pericol de prăbușire. Același lucru se întâmplă și la Bărăganu. Sunt, într-adevăr, multe probleme cu sediile", a subliniat Adrian Rapotan.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2164 secunde