Polițiștii, duși cu zăhărelul? "Salariile vor scădea, este doar o diversiune!"

2776
2
Polițiștii, duși cu zăhărelul?
În timp ce Ministerul Afacerilor Interne (MAI) se laudă că peste 28.000 de polițiști vor beneficia de majorări salariale, sindicatele amenință în continuare cu proteste.

Liderul sindicatului cu cea mai mare reprezentativitate din MAI este de părere că polițiștii vor avea parte de scăderi salariale și că totul face parte dintr-o diversiune atent planificată.

Luna februarie ar trebui să aducă majorări în buzunarele polițiștilor, prin creșterea unor sporuri, dacă luăm în considerare un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. "Se va asigura o majorare a sporului pentru risc și suprasolicitare neuro-psihică de la 5 % la 10%, începând cu 1 februarie 2018, dar și acordarea acestui spor pentru mai multe categorii de polițiști. Alți polițiști din domeniul arest-transfer vor primi o indemnizație pentru pază și supraveghere. De aceste creșteri vor beneficia peste 28.000 de polițiști", arată Ministerul Afacerilor Interne.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, susține că nici măcar nu mai există acest număr de polițiști în sistem, cifrele fiind "umflate" în vederea unei diversiuni. De asemenea, liderul SNPPC explică impactul pe care-l va avea reducerea sporului pentru permanență, de la 40% la 5% în salariul pe care polițiștii îl vor primi în luna februarie.

"În prezent există 25.000 de polițiști în plată. Ei au exagerat cu cifra de 28.000 de polițiști. Au luat un spor de 40%, aplicabil unui număr de 10.000 de polițiști, și l-au redus la 5%, înregistrând o scădere de 35%, vorbind aici despre permanență. În februarie vom avea între 8.000 și 10.000 de polițiști care vor avea scăderi de salarii, între 200 și 400 de lei, pe valori nete. Este doar o diversiune, se încearcă o temperare a polițiștilor. Cred că în luna martie vom declanșa acțiuni de protest, unde vor participa cel puțin 10.000 de persoane", a declarat, pentru "Cuget Liber", Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

Polițiștii vizați de sporuri fac parte din structurile de acțiuni speciale sau au atribuții pentru cercetarea la fața locului, precum judiciariștii, criminaliștii, pirotehniștii, etc. MAI susține că în cursul anului 2017 au intrat în sistem 6.629 de oameni și pronostichează că, în cursul anului 2018, vor intra în sistem peste 7.000 de oameni.

Deși în cadrul comunicatului de presă, Ministerul Afacerilor Interne se laudă că toți polițiștii vor avea salarii mărite, reprezentanții MAI au revenit cu un alt punct de vedere în care au recunoscut că există și excepții de la aceste măriri.

"Venitul salarial net nu va scădea în 2018, ci va crește cu până la 4-5% începând cu luna ianuarie 2018, pentru angajații care își vor desfășura activitatea în aceleași condiții de muncă. Singura excepție o reprezintă cei care, în ultimele șapte luni, au beneficiat de majorarea pentru permanența la domiciliu", a precizat comisarul șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Comentează știrea

costica
9 ianuarie 2018
operator pc

-Oportunitate foarte serioasă! Lucrezi în timpul liber! Te ajutăm pas cu pas! Câștiguri foarte motivante! Operator PC tetalii la pacurarucostica1963@gmail com

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5223 secunde