Polițiștii din Constanța, vizitați de elevi! Au vizitat Serviciile Criminalistic și cel de Acțiuni Speciale

128
Polițiștii din Constanța, vizitați de elevi! Au vizitat Serviciile Criminalistic și cel de Acțiuni Speciale - pol-1540972453.jpg

Articole recomandate

La data de 30 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au primit vizita elevilor de la Liceul Teoretic "George Călinescu"din Constanța, în cadrul unei activități desfășurată conform Programului național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor și Programului ,,Școala Altfel".


Elevii au vizitat Serviciile Criminalistic și cel de Acțiuni Speciale, unde le-au fost prezentate tehnica din dotare, laboratorul criminalistic, modul cum se face amprentarea unei persoane precum și exerciții demonstrative.


În aceeași zi, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, în cadrul Proiectului pilot "Pregătiți pentru viață", la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" din Constanța.


Temele abordate de polițiști au vizat răspunderea penală și contravențională în rândul minorilor, prevenirea fenomenului de bullying în mediul școlar, prevenirea agresivității și a violenței în mediul școlar.


Polițiștii au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi și răspunsuri la întrebări, discuțiile fiind interactive și de interes pentru beneficiari.


Activitățile polițiștilor constănțeni fac parte din prioritatea națională și locală de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2959 secunde