Polițiștii din Constanța au contribuit la recuperarea unor motoare de barcă de jumătate de milion de euro

234
Polițiștii din Constanța au contribuit la recuperarea unor motoare de barcă de jumătate de milion de euro - motoarefurate-1594833073.jpg
O amplă acțiune care a vizat recuperarea a zeci de motoare de ambarcațiuni, estimate la jumătate de milion de euro, la care au participat și polițiștii de la Investigații Criminale din Constanța, a avut loc la începutul acestei săptămâni.

Cercetările în dosarul respectiv au demarat în toamna lui 2019, la IPJ Bacău, mai mulți cetățeni români fiind anchetați pentru furtul a numeroase motoare de ambarcațiuni din Suedia. Motoarele erau ulterior aduse în România și vândute în zona Deltei Dunării. În cadrul perchezițiilor de săptămâna aceasta, polițiștii au reușit să recupereze 37 de motoare de barcă, estimate de 500.000 de euro.

"Membrii grupării, după sustragerea și transportarea motoarelor în România, ar fi beneficiat de sprijinul altor persoane care ar fi falsificat elementele de identificare ale bunurilor respective și ar fi înlesnit astfel comercializarea lor", au precizat polițiștii.

Pentru recuperarea prejudiciului, polițiștii din Bacău au beneficiat de sprijinul oamenilor legii de la Investigații Criminale din mai multe județe: Tulcea, Bacău, Mehedinți, Hunedoara, Prahova, Vrancea, Constanța, Neamț, Ilfov, Ialomița, Gorj, Argeș și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ai Poliției Transporturi Tulcea și Poliției Deltei Dunării. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4709 secunde