Polițiștii au ținut lecții despre traficul de persoane în liceele „Decebal” și „Lucian Blaga”

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 11 Septembrie 2019 119
Odată cu începerea anului școlar, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au dat startul activităților de prevenire în unitățile școlare de pe raza municipiului Constanța. În acest context, polițiștii au vizitat elevii claselor a V-a din cadrul liceelor ,,Decebal” și „Lucian Blaga”, cărora le-au prezentat informațiile necesare referitoare la prevenirea delincvenței juvenile și a traficului de persoane, dar și pericolele la care s-ar putea expune prin utilizarea rețelelor de socializare. Astfel, peste 150 de elevi au primit sfaturi și recomandări cu privire la datele personale care pot fi sau nu postate pe rețelele de socializare, fiindu-le prezentate metode și mijloace de protecție împotriva victimizării minorilor.


La activități au participat și reprezentanți ai ANITP Constanța și CPECA Constanța, care le-au transmis tinerilor aspecte privind traficul de persoane, dar și urmările consumului de substanțe interzise.


Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală și proiectul „Pregătiți pentru viață”. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei