Polițiști găsiți incompatibili de ANI: nu aveau voie să lucreze ca instructori auto!

1299
Polițiști găsiți incompatibili de ANI: nu aveau voie să lucreze ca instructori auto! - politistiani-1581617606.jpg

Articole de la același autor

Doi polițiști din Constanța au fost găsiți incompatibili de Agenția Națională de Integritate.

Potrivit ANI, agentul de poliție Dumitru Mișcu, din cadrul Poliției Cernavodă, și agentul Silviu Laurențiu Vlad, agent de poliție la Postul de Poliție Limanu, se fac "vinovați" de faptul că au lucrat ca instructori auto, deși aveau și calitatea de funcționari publici cu statut special.

Astfel, referitor la Dumitru Mișcu, agenția a punctat că, "începând cu data de 11 aprilie 2018 deține și exercită simultan calitatea de funcționar public cu statut special (agent de poliție cu atribuții de polițist rutier) în cadrul Poliției Orașului Cernavodă, precum și calitatea de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003".

În ceea ce îl privește pe Silviu Laurențiu Vlad, reprezentanții ANI au arătat că "în perioada 9 ianuarie - 1 decembrie 2017, având calitatea de funcționar public cu statut special, a desfășurat și activități remunerate în calitate de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, care se află în legătură cu atribuțiile exercitate în funcția publică, potrivit fișei postului".

Referitor la această situație, Vasile Zelca, liderul Biroului Teritorial Constanța al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a arătat că, de fiecare dată când li s-a cerut sfatul, reprezentanții sindicatului au direcționat polițiștii către Agenția Națională de Integritate, înainte de a-și lua o a doua slujbă.

"Pentru a evita aceste situații, noi, de la sindicat, i-am sfătuit mereu pe polițiști să se adreseze ANI, să transmită fișa postului din Poliție, alături de fișa celei de-a doua slujbe sau prevederile din codul CAEN al meseriei. Căci, doar cei de la ANI pot preciza dacă sunt sau nu incompatibili. De exemplu, unui polițist de la ordine publică îi poate fi permis să lucreze ca instructor auto, în vreme ce un polițist cu atribuții pe rutieră s-ar putea să fie în incompatibilitate", a arătat Vasile Zelca.

XXX

Pe de altă parte, polițiștii se confruntă cu o situație care i-ar putea face pe mulți polițiști să părăsească sistemul: mai nou, polițiștilor de la judiciar, adică cei care lucrează în dosare penale, le este interzis cu desăvârșire să-și ia o a doua slujbă!

"Potrivit ordonanței de Guvern, polițiștii de la judiciar au interdicție totală la a doua slujbă, cu excepția învățământului superior. Adică cei din cadrul IGPR și-au asigurat locurile călduțe de profesori universitari, iar pentru restul nu se poate! Consecințele firești vor fi: fie polițiștii de la judiciar vor alege să plece la ordine publică, unde nu există această interdicție, fie dacă vor rămâne, există riscul să se revigoreze faptele de corupție", a mai arătat sindicalistul Vasile Zelca. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0149 secunde