Polițiști agresați de doi indivizi beți, care au urinat pe autospecială. "Trebuie modificată legislația!"

6463
3
Întâmplare de-a dreptul halucinantă în județul Constanța, unde pare să se desfășoare un adevărat "concurs" de umilit polițiști. De această dată, vorbim despre doi bărbați, tată și fiu, de 29 și 52 de ani, aflați în stare de ebrietate, care au urinat pe autospeciala de poliție și s-au luat la bătaie cu polițiștii din comuna Independența. Potrivit anumitor surse, indivizii i-au arătat organele genitale și au înjurat-o chiar și pe soția șefului de post. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe. 


Totul s-ar fi întâmplat în noaptea de luni spre marți, când Ion și Marius O., aflați în stare de ebrietate, au crezut că este o idee bună să continue să consume alcool stând pe autospeciala de poliție, în fața postului din comuna Independența. La un moment dat, cei doi bărbați au început să-și facă nevoile pe mașina poliției, timp în care prin zonă trecea soția șefului de post. La vederea acesteia, indivizii au început să-i arate doamnei organele genitale și să o înjure ca la ușa cortului. 


"Doi bărbați, de 29 și 52 de ani, din localitatea Independența, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, au urinat pe autospeciala de poliție, parcată în fața Postului de Poliție Independența. Șeful postului de poliție din localitatea Independența s-a sesizat asupra faptei, moment în care cei doi bărbați au devenit agresivi. La fața locului a intervenit încă un polițist din localitate, care, împreună cu șeful de post, i-a imobilizat, încătușat și condus la sediul secției de poliție", susține Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. 


"Polițiștii nu se aflau în acel moment în timpul serviciului" 


Șeful postului de Poliție Independența era în concediu în momentul scandalului, astfel încât a cerut ajutorul unui polițist din localitate, aflat în timpul programului. În drum spre secția de poliție, indivizii nu s-au potolit, ba chiar au încins spiritele și l-ar fi lovit, așa cum au putut, pe unul dintre oamenii legii, care s-a ales cu piciorul în ghips. Polițiștii au scos și certificat medico-legal pentru a putea dovedi ce s-a întâmplat. 


Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. 


"Există o cauză care, în acest moment, primește număr unic, dar deocamdată nu ne putem pronunța cu privire la încadrarea juridică, dacă fapta constituie sau nu infracțiunea de ultraj, pentru că polițiștii nu se aflau în acel moment în timpul serviciului. Urmează a se stabili, în urma verificărilor, dacă fapta se încadrează sau nu în dispozițiile articolului 257 (ultraj)", a declarat, pentru "Cuget Liber", prim-procurorul Gabriela Rugea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. 


"Autoritatea poliției este la pământ" 


Luna trecută, un polițist a fost lovit cu mașina de un bărbat oprit la un control de rutină, în localitatea constănțeană Ostrov. Individul s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, atunci când a dat peste omul legii, căruia i-a fracturat piciorul. De asemenea, în luna februarie a acestui an, un șofer a fost oprit cu focuri de armă, după ce a călcat peste picior un polițist, tot la Ostrov. 


În ambele spețe, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia nu au considerat că se impun măsuri preventive, astfel că indivizii au fost lăsați în libertate pe durata cercetărilor. Mai mult decât atât, în cazul șoferului oprit cu focuri de armă, procurorii nu au considerat că se impune reținerea, pentru că nu a fost vorba de ultraj, ci doar de sustragere de la recoltarea probelor biologice. 


"Discutăm de această poveste de ceva timp și nu se întâmplă nimic. Autoritatea poliției este la pământ. Trebuie umblat la legislația celor care atentează la bunurile instituției, la uniformă și funcționari. De asemenea, atitudinea celor care ar trebui să cerceteze și să ducă lucrarea mai departe trebuie să se schimbe. Dacă noi transformăm ultrajul în loviri și alte violențe, nu cred că mai e nimic de spus. Folosesc Statutul Polițistului după cum le convine. Când trebuie să ne plătească, eram în timpul liber, când este o acțiune, trebuie să lucrăm că suntem mereu de serviciu, iar când te bate cineva, nu mai suntem în timpul serviciului. Noi ce să mai înțelegem?", a declarat Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța. 


Comentează știrea

Sofocle
18 octombrie 2017
Prim procuror varza cu dude

Habarnista asta de rugea procuror e angajata pe brinza si cadouri.Pai bre femeie degeaba,politistii si in afara serviciului sint permanent la dispozitie 24 din 24.Deci e ultraj,fă!!!

X man
18 octombrie 2017
Asta-i justitia!

Cum poate afirma un prim-procuror ca lovirea unui politist nu se syie daca este sau nu ultraj? Sa citeasca in CP unde scrie ca infractiunile cu violenta exercitate asupra unui politist sunt absorbite de infractiunea de ultraj,un politist daca este in tompul serviciului sau daca este in legatura cu serviciul! Si poate sa spuna coneva ca nu este in legatura u serviciul,ca politistul,cunoscut de altfel de agresori,nu i-a "fript" niciodata? Faceti-va treaba domnii parchetari!

o
18 octombrie 2017
pla

Ce prostie cum sa schimbi legislatia daca doi miltieni nu fac fata la doi prosti beti. Ar trebui ca postul de angajat militian sa presupuna conditie fizica si creier, dar nu exista asa ceva niciodata la specimenele astea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4421 secunde