Polițist de frontieră, decorat de președintele României

283

Articole de la același autor

Agent șef adjunct de poliție Radu Moldoveanu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit medalia "Bărbăție și Credință" în clasa a III-a, cu însemn pentru civili.


Medalia a fost conferită de către Președintele României, prin Decretul nr. 949 din 22.11.2018, dorind să răsplătească astfel meritele polițistului de frontieră, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne.


Distincția i-a fost înmânată subofițerului de către directorul Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Laurențiu Cristian Cicu, în data de 20 august.


Astfel, în luna iulie 2018, polițistul de frontieră, împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" Constanța, aflându-se în misiune de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni – județul Constanța, o fetiță în vârstă de trei ani, care fusese înțepată de albine, a intrat în șoc anafilactic.


Deoarece ploile abundente au făcut impracticabil drumul de acces, ambulanța nu a putut ajunge până la locația unde se afla fetița, cei doi lucrători ai Ministerului de Interne deplasându-se pe jos până la locuința familiei copilului. 
Aceștia, însoțiți de tatăl copilului, au transportat fetița pe brațe câțiva kilometri și, ulterior, în sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, proprietar al unui autoturism de teren, care i-a ajutat să ajungă, în timp util, la ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța. 


Fetița și tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5592 secunde