Poliția Română scoate la concurs alte aproape 2.400 de posturi

375
Poliția Română scoate la concurs alte aproape 2.400 de posturi - 646x404-1475306192.jpg

Articole recomandate

Inspectoratul General al Poliției Române anunță că începe o nouă etapă în programul de reducere a deficitului de personal cu care se confruntă întreg Ministerul Afacerilor Interne și scoate la concurs 2.397 posturi, dintre care 2.303 sunt pentru structurile de ordine publică, poliție rutieră, poliție transporturi și conductori de câini, scrie News.ro.

Înscrierile pentru posturile disponibile se pot face în perioada 3 - 7 octombrie la Poliția Capitalei și la fiecare inspectorat județean de poliție, conform detaliilor anunțate pe site-urile proprii unde sunt disponibile, de asemenea, bibliografia și regulamentul de organizare a concursurilor, anunță Poliția Română.

Dintre cele 2.397 posturi, 2.303 sunt pentru încadrare directă de agenți în structurile de ordine publică, poliție rutieră, poliție transporturi și conductori câini, iar celelalte 94 sunt pentru reîncadrarea ofițerilor și agenților de poliție, care au avut calitatea de polițiști și au fost disponibilizați, și-au dat demisia sau au plecat din cauza unor probleme temporare de sănătate.

De la începutul anului, de când a intrat în vigoare legea pensiilor speciale, care le dă angajaților MAI și militarilor posibilitatea să iasă la pensie înainte de 65 de ani primind 65% din salariu, au ieșit la pensie peste 8.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, iar instituția se confruntă acum cu cel mai mare deficit de personal din ultimii 26 de ani.

Potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), deficitul de personal se ridică la aproximativ 17.500 de funcții. Este cel mai mare deficit de personal cu care se confruntă MAI în ultimii 26 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.549 secunde