Poliția pune "stop" petrecerilor în mijlocul străzii cu amenzi de mii de lei

1507
Poliția pune

Articole de la același autor

Anul 2020 vine cu amenzi usturătoare pentru cei care tulbură ordinea publică. Astfel, cei care vor organiza nunți, botezuri sau chiar și parastase în mijlocul străzii vor fi sancționați cu amenzii de mii de lei. Iar sancțiunile se dublează dacă polițiștii sunt chemați, pentru a doua oară, de vecini. 


Vecinii gălăgioși, care dau volumul la maximum la petreceri, fără să țină cont de orele de liniște ale locatarilor, dar și membrii comunităților etnice care scot în plină stradă mesele și dănțuiesc nopți și zile, spre disperarea celor din jur, vor fi aspru sancționați începând din 26 ianuarie 2020. Căci, după cum a arătat comisarul Marius Ghiță, adjunctul Poliției municipiului Constanța, sfârșitul lunii ianuarie aduce modificări semnificative Legii 61/1991, privind ordinea și siguranța publică. 
"Modificările legislative vizează atât creșterea cuantumului amenzilor, dar și sancționarea repetării contravenției în termen de 24 de ore", a arătat comisarul Marius Ghiță. 


O creștere "spectaculoasă" a amenzii îi vizează pe cei care vor organiza petreceri - nunți, botezuri și chiar parastase, așa cum se mai obișnuiește în Constanța - în corturi sau chiar în mijlocul străzii. Astfel, dacă pe vechea legislație fapta era sancționată cu amendă între 500 și 1.500 de lei, de la sfârșitul lunii ianuarie, amenda este cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei. 


Mai mult, amenda poate să ajungă până la 6.000 de lei, dacă polițiștii sunt solicitați, pentru aceeași petrecere, pentru a doua oară în termen de 24 de ore. 
"Organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban, se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei sau cu prestarea a 150 de ore de activități în folosul comunității", se stipulează în lege. 


Căci, după cum a precizat comisarul Marius Ghiță, "petrecăreții" care nu-și vor plăti amenzile vor ajunge în fața instanței de judecată, ce va dispune munca în folosul comunității. 


Amenzi usturătoare primesc, de pe 26 ianuarie, și locatarii de la bloc care dau petreceri între orele 22.00 - 8.00 și 13.00 - 14.00 și nu se conformează avertismentului dat de polițiști, la prima sesizare; în cazul acestora, sancțiunile vor fi între 2.000 și 3.000 de lei sau între 70 - 120 de ore de activități în folosul comunității, în cazul celor care nu plătesc. 


Refuzi să îi spui polițistului cum te cheamă? Te ustură la buzunar! 
O altă modificare ce intră în vigoare luna aceasta îi vizează pe cei care refuză să se legitimeze în fața polițiștilor. 
Potrivit comisarului Marius Ghiță, dacă până în prezent era sancționat doar refuzul de a furniza omului legii actul de identitate, începând din acest an este sancționat "refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității". Astfel spus, cei care nu vor spune cum îi cheamă și unde locuiesc vor primi o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei. 


De asemenea, cresc amenzile și cu privire la persoanele care comit gesturi obscene în public sau care tulbură liniștea prin strigăte sau cu ajutorul unui obiect, ajungând între 500 și 1.500 de lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4173 secunde